Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over eikenbladhortensia

Waar deze plant zijn Nederlandse naam aan te danken heeft, is wel duidelijk. Het blad van de Eikenbladhortensia lijkt heel erg op dat van de eikenbomen. Ook de Latijnse naam quercifolia verwijst hiernaar; quercus = eik en folia = blad. Dit prachtige grote groene blad geeft de plant al veel sierwaarde, maar in de herfst komt daar nog een mooie verkleuring bij. Meestal valt het blad aan het begin van de winter af, maar bij milde winters, kan het zelfs tot het begin van het nieuwe seizoen in het voorjaar aan de plant blijven zitten. De pluimvormige bloeiwijze van de Eikenbladhortensia lijkt op die van de Pluimhortensia's (Hydrangea paniculata). Het zijn witte bloemen, die later naar roze verkleuren.

Eikenbladhortensia snoeien en verzorgen

De bloemen van de Eikenbladhortensia verschijnen op meerderjarig hout. Wanneer de plant na de winter in zijn geheel wordt terug gesnoeid tot op zo'n 20 cm boven de grond, dan komen er in het jaar erop weinig tot geen bloemen aan deze tuinplant. Blad daarentegen zal volop gevormd worden. Snoeien is daarom niet noodzakelijk. Snoei de Eikenbladhortensia alleen als de plant anders te groot dreigt te worden. Knip te oudste takken tot bij de grond weg. Als er voldoende ruimte is, kunt u hem het beste laten groeien, eventueel kunnen de uitgebloeide bloemen uit de plant geknipt worden. Strooi jaarlijks compost rond de voet van de Eikenbladhortensia. Zeker bij planten die in de zon staan is dit belangrijk. Het houdt de grond los, en tegelijkertijd wordt het vocht opnemend vermogen van de grond vergroot. 

Eikenbladhortensia planten

Zoals de meeste Hortensia's, staat ook de Eikenbladhortensia bij voorkeur op een plek in de schaduw of halfschaduw. Toch zal hij het ook in de zon niet verkeerd doen, als hij tijdens warme en droge periodes maar tijdig en voldoende extra water krijgt. De Eikenbladhortensia kan uitgroeien tot een flinke struik. Het beste staat hij dan ook achterin de grotere border, of als solitair. In een grote tuin, is hij ook perfect om grotere plantvakken mee te vullen. Maak royale plantgaten en zorg ervoor dat ook de bodem van het plantgat goed los is. Gebruik aanplantgrond tijdens het aanvullen van het plantgat. Vermeng de aanplantgrond met de aarde in uw tuin. 

Eikenbladhortensia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.