Liquidambar styraciflua - meerstammig

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Amberboom
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Liquidambar styraciflua of Amberboom - Informatie:

De Liquidambar styraciflua heeft meerdere stammen, waardoor de boom vanaf de grond al een iets bredere groeiwijze heeft. Met name in de herfst is deze Amberboom prachtig om te zien. Het diep ingesneden, groene blad zal verkleuren naar rood, geel, oranje en zelfs paars. Uiteindelijk zal het blad van de boom vallen, waarna in het voorjaar het hele schouwspel weer opnieuw begint. Op de bast verschijnen na verloop van tijd zeer mooie kurklijsten, waardoor er in de bast diepe groeven komen en de boom een robuust karakter krijgt. Deze tuinplant kan uiteindelijk 5 tot 10 meter hoog worden en komt daarom mooi tot zijn recht in de middelgrote tot grote tuin.

 

Standplaats:

De Amberboom staat het liefst op niet te droge grond in de zon of halfschaduw. Een licht vochtige grond, zoals een leemachtige bodem, heeft de voorkeur. De tuinplant is lichtgevoelig voor harde wind. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de standplaats.

 

Snoei en onderhoud:

Het snoeien van de Liquidambar styraciflua is niet nodig, maar eventuele dode en verdorde takken kunnen in het voorjaar verwijderd worden.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Liquidambar styraciflua - meerstammig | Amberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.