» Mahonia media 'Winter Sun'

Mahonia media 'Winter Sun'

Product informatie

Nederlandse naam: Mahoniestruik
Bloeitijd: Januari - Februari
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm

Mahonia media 'Winter Sun' of Mahoniestruik - Informatie:

Een wintergroene, hogere plant waar in eerste instantie vaak niet meteen aan gedacht wordt, is Mahonia media 'Winter Sun'. Deze variant van de Mahoniestruik geeft een robuuste indruk. Een blad kan een grootte van wel 50 a 60 cm bereiken en de bloemtrossen worden ook zomaar 30 cm lang. Mahonia media 'Winter Sun' dankt zijn naam aan de gele bloemtrossen die midden in de winter (januari - maart) aan de tuinplant komen. Na de bloei komen er blauwe bessen aan de heester. Door korte dagen en weinig zon aan de hemel, doet deze Mahoniestruik een verwoede poging om het gebrek hieraan op te vangen......... als hij nu ook nog eens de warmte van de zon kon geven, was het plaatje helemaal compleet geweest.

 

Standplaats:

Zo lang de grond niet te nat is, kan Mahonia media 'Winter Sun' overal wel groeien. De tuinplant verdraagt de volle zon, hoewel hij bij voorkeur in de halfschaduw staat in een niet te zware bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Als de Mahoniestruik niet te groot mag worden, kan hij gesnoeid worden. Dit kan het beste net na de bloei gebeuren. Zo blijft de tuinplant compact en zal hij toch elk jaar zijn bloemen tonen. De Mahonia media 'Winter Sun' | Mahoniestruik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.