Menu
Geen producten gevonden

Blauweregen in de tuin

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Klimplanten
  • 0
Blauweregen in de tuin

In het voorjaar lijkt deze klimplant rechtstreeks uit een sprookje te komen. De overdaad aan bloemen van de blauweregen is niet te missen. Maar hoe behaal je dit resultaat?

Wat zijn de kenmerken van Blauweregen?

De blauweregen is een klimplant die in een korte tijd flinke afstanden kan overbruggen. Dit maakt de klimplant ideaal voor een pergola of om te leiden langs een gevel. Tijdens de bloei in mei en juni verschijnen tal van lange bloemtrossen met daaraan honderden losse bloemetjes. Deze tuinplant trekt dan ook talrijke bijen en vlinders aan. In de zomer volgt vaak een tweede, weliswaar veel minder overweldigende, bloei.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De Wisteria sinensis 'Prolific' zoals hij wetenschappelijk heet, slingert zich al snel een weg omhoog langs muren, schuttingen, pergola’s en bogen. Daarbij is een stevige steun nodig, waaraan de takken met bladeren door u bevestigd moeten worden. De plant is een slingerplant van nature en is prima in staan zich rondom een gespannen koord van staal te hechten.

Oorspronkelijk komt deze tuinplant uit China en Japan. Belangrijk is dat de plant geënt is zodat hij binnen enkele jaren bloemen maakt. Bij een gezaaide plant kan dit 15 jaar of langer duren eer de plant voor het eerst gaat bloeien. Bij Tuinplantenwinkel.nl weet u zeker dat u altijd een geënte plant koopt. Naast de blauweregen zijn er witte en roze bloeiende soorten. Deze worden dan ook witte regen of roze regen genoemd. De meest bekende blauwe soort is de Wisteria sinensis ‘Prolific’.

Hoe plant u Blauweregen?

De beste standplaats is in elke doorlaatbare, humusrijke bodem in de zon of halfschaduw. De Blauwe regen kan goed tegen droogte en verdraagt zeewind. Bij het planten maakt u eerst de grond goed los en doorlaatbaar. Er mogen geen harde delen meer in zitten; let extra goed op wanneer u de plant bij een muur plaatst. Graaf een plantgat dat iets breder is dan de kluit, en iets dieper zodat de aarde mooi los is. Meng wat aanplantgrond door de aarde in het gat.

Dompel vervolgens de Blauwe regen met pot en al even onder in een emmer water; de wortels zuigen zich dan vol, wat het aangroeien ten goede komt. Verwijder de pot voor u de plant in het gat zet. Vul het gat op en druk de aarde goed aan met uw voet. Geef na het planten stevig water zodat de aarde goed aanzakt.

In een pot kan de Blauwe regen ook op het terras of balkon geplaatst worden. Plaats de plant dan in een ruime pot en dompel ook hier de plant voordat u hem overplaatst in de grotere pot. Let op dat een plant in een pot regelmatig water en voeding nodig heeft om goed te kunnen groeien.

Hoe moet u Wisteria snoeien en onderhouden?

Door de sterke groei van de blauwe regen is snoeien geen overbodige luxe. Snoeien kann het hele jaar door of op een paar momenten in het jaar. De belangrijkste snoei vindt plaats aan het einde van de winter; rond februari. Snoei dan alle jonge uitlopers terug tot 2 à 3 knoppen. Het snoeien bevordert het bloeien. Na de bloei zal de blauwe regen stevig gaan uitlopen. De lange uitlopers kunt u de hele zomer door terugsnoeien. Kort deze scheuten in tot ongeveer 40 centimeter. Aan het einde van de winter knipt u deze scheuten verder terug zoals omschreven. Als u deze methode aanhoudt kunt u gegarandeerd genieten van een compacte klimplant en een rijke bloei in het voorjaar.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemtrossen bloeien vroeg in het voorjaar. Aan één bloemtros hangen honderd(en) verschillende bloemetjes.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.