Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over oude perenbomen

Een aantal jaren geleden werden er in Nederland massaal oude olijfbomen aangeschaft als er een oude boom met karakter gewenst was. Die oude olijfboom zag er natuurlijk prachtig uit, hij gaf zelfs een tintje mediterrane sfeer in de tuin. Totdat een strenge winter een groot deel van deze bomen heeft geveld. Sindsdien zijn oude fruitbomen populair geworden als vervanger voor deze olijfbomen. Vooral de oude perenbomen zijn favoriet. Oude perenbomen hebben, net zoals de olijfbomen, ook een gegroefde karakteristieke stam. Daaraan groeien de statige hoofdtakken die als brede armen uit de hoofdstam komen. Ook hebben we zo nu en dan oude leivormen (ook in U-vorm) in het assortiment. Naast oude perenbomen verkopen we ook oude appelbomen, maar deze hebben een andere groeiwijze en uitstraling dan de oude perenbomen.

Oude perenbomen snoeien en verzorgen

De oude perenbomen die we verkopen hebben gediend als productieboom bij een fruitkweker. Deze kwekers zijn specialist in het opkweken en snoeien van de fruitbomen. Meestal zijn het laagstam bomen met een aantal armen. De basisvorm is er dus al. Elk jaar moeten de nieuwe scheuten van het afgelopen jaar gesnoeid worden. Laat ongeveer 5 a 10 cm staan. Deze dunne korte takjes worden in de loop van de tijd dikker, waarna ze bloemen en vruchten gaan dragen. Hoe meer van deze korte takjes er aan de oude perenboom komen te zitten, hoe beter. Met de juiste verzorging geeft een oude perenboom nog jarenlang karrevrachten aan heerlijke vruchten!

Oude perenbomen planten

Het beste komen oude perenbomen tot hun recht als ze als solitair worden aangeplant. Eventueel van onderen door een spotje aangelicht komt de karakteristieke vorm als solitair ook in de winter heel mooi tot uiting. Hij kan in de volle grond worden aangeplant, maar ook in een voldoende grote pot, kan een oude perenboom erg mooi zijn. Gebruik bij aanplant in een pot bijvoorbeeld boomschors als afdekking van de grond. Boomschors combineert goed met de gegroefde stam van de oude perenbomen.

Oude perenbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Omdat elke oude perenboom uniek van vorm is, worden deze niet online aangeboden. Wij zijn van mening dat iemand zijn boom zelf moet komen uitkiezen. Dat kunnen wij niet voor iemand anders doen. Doorgaans hebben we voldoende keuze in oude perenbomen op ons Planten- en bomencentrum in Knegsel staan, maar stuur ons voordat u een bezoek brengt voor de zekerheid hierover even een e-mail. Dit voorkomt teleurstellingen.

 

oude perenbomen hebben een mooi karakter door de gegroefde stam

 

Inspiratie Oude perenbomen:

Snoeien van een oude perenboom moet iederjaar in de winter

 

Het snoeien van een oude perenboom is noodzakelijk, het beste kunt u dit doen in de winter. Dan is de perenboom namelijk in rust.

 

na de bloei kunt u in het najaar peren oogsten

 

Een Oude perenboom heeft niet alleen een hoge sierwaarde, maar u kunt in het najaar ook nog eens heerlijke peren oogsten.

 

 

De Oude perenbomen hebben gediend als productieboom bij een fruitkweker. De bomen kunnen nog vele tientallen jaren mee en geven direct vruchten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.