Informatie over spierstruik

Sommige variëteiten van de Spierstruik bloeien al in de lente en hebben dan een zee van bloemen; andere soorten bloeien tot laat in de zomer met witte, roze of rode bloemtuilen. Ook is er veel verschil in hoogte van deze tuinplant. Het assortiment van Tuinplantenwinkel bestaat uit: Spirea van houttei 200 cm met witte bloemen in het voorjaar; Spirea cinera ‘Grefsheim' 150 cm met witte bloemen in het voorjaar; Spirea nipponica ‘Snowmound' 150 cm met witte bloemen in het voorjaar; Spirea japonica ‘Nana' 30 cm met lichtroze bloemen; Spirea japonica ‘Little Princess' 40 cm met roze bloemen; Spirea japonica ‘Golden Princess' 40 cm met roze bloemen; Spirea japonica ‘Goldflame' 80 cm met donkerroze bloemen; Spirea japonica ‘Anthony Waterer' 80 cm met donkerroze bloemen; Spirea japonica ‘Albiflora' 60 cm met witte bloemen. Deze struikvormende japanse spirea kun je in grote groepen aanplanten, bloeien hartje zomer op de jonge scheuten en hebben weinig onderhoud nodig. De bloemkleur van deze heesters is meestal roze of wit die iedere tuin meteen opvrolijkt.

 

Spierstruik planten

Spierstruik wordt vaak aangeplant in openbaar groen vanwege zijn stevige structuur maar is ook geschikt als vakbeplanting in de border. De tuinplant staat het liefst in de zon of gefilterd zonlicht in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Verschillende soorten spirea

Bovengenoemde Spirea japonica is een struikvormende struik die graag in de volle zon staat. ' De Spirea 'Astilbe' is een vaste plant met hele andere eigenschappen en een standplaats in de schaduw.

 

Veelgestelde vragen over Spierstruik

 Hebben spirea planten roze bloemen?

Antwoord: Spiraea japonic is verkrijgbaar met roze of witte bloemetjes.

 

Is spierstruik winterhard?

Antwoord: Spiraea japonica kan tegen 25 graden vorst en is dus zeer winterhard.

 

Is Spirea groenblijvend?

Antwoord: De meeste spierstruiken verliezen in het najaar hun bladeren. Kijk bij de verschillende spirea soorten voor meer informatie.

 

Hoe hoog wordt een Spirea?

Antwoord: Afhankelijk van de soort krijgen deze mooie heester een uiteindelijke hoogte van 30 - 200 cm.

 

Kan Spirea in de zon?

Antwoord: De spirea japonica staat het liefst in de volle zon of halfschaduw.

 

Kan Spirea in de schaduw?

Antwoord: De spirea astilbe (dit is een ander soort spirea) staat liever in de schaduw of halfschaduw.

 

Hoe en wanneer Spirea snoeien?

Antwoord: De kleinere soorten zomerbloeiers kunnen in de vroege lente tot 15-20 cm boven de grond worden teruggesnoeid en zullen dan nog hetzelfde jaar op de nieuwe uitlopers bloeien. Bij de hogere lentebloeiers na de bloei ieder jaar een deel van de oudere takken helemaal wegknippen. Zo krijgt de tuinplant steeds een verjongingskuur en is er in de lente toch voldoende bloei.

 

Kan de spirea gebruikt worden voor bladverliezende hagen?

Antwoord: Jazeker, de Spirea japonica vormt een rijk bloeiende haag. De overhangende takken kunnen in maart teruggesnoeid worden op ca. 15 cm boven de grond. De haagplanten bloeien dezelfde zomer opnieuw.

 

Online Spierstruik kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België. Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Voor bestellingen via Tuinplantenwinkel.nl geldt een minimum totaal bestelbedrag van €50,- aan producten.

 

Spierstruik afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaar staat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Spierstruik combineert goed met vele planten

 

Inspiratie Spierstruik:

Spierstruik is er in vele soorten, zo ook deze witbloeiende variant

 

Naast de bekende japonica soorten zijn er ook andere varianten zoals deze witte Spiraea cinerea 'Grefsheim'.

 

2 soorten spierstruik gecombineerd met vaste planten

 

Door Spierstruik te combineren kunt u een mooie border creëren zoals bijvoorbeeld met vaste planten als Hosta, Echinacea en Ridderspoor.

 

Een van de bekendste spierstruiken is deze roze variant toch wel

 

Wellicht toch wel de bekendste Spierstruik, de Spiraea japonica 'Anthony Waterer'

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.