Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle camelia's

Veel struiken met een vergelijkbare uitbundige bloei zijn er niet. Bovendien blijft deze struik ook in de wintermaanden groen. De enige struik die enigszins in de buurt kan komen is de Rhododendron. Camelia of Camellia, zoals de plant officieel heet, komt van oorsprong uit China en Japan. Maar enkele groepen van deze plant worden in tuinen toegepast omdat ze prachtig bloeien. Camellia japonica is de populairste groep en geeft de grootste bloemen. Deze soort bloeit in het vroege voorjaar. Daarnaast is er de Camellia sasanqua of herfstcamelia. Deze soort bloeit in het najaar of in de winter en heeft fijnere bloemen. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u beide soorten in het assortiment. Niet in het assortiment, maar wel leuk om te weten is dat de theeplant (Camellia sinensis) ook familie is van deze planten.

Camelia planten, verzorgen en snoeien

Alle camelia’s houden van een beschutte standplaats omdat ze licht gevoelig zijn voor strenge vorst. Daarnaast kan een stevige vorst in de late winter of het vroege voorjaar de bloemknoppen van de Camellia japonica aantasten. Met een beschutte plaats bedoelen we een plek uit de koude oostenwind en niet in de volle zon.

Daarnaast houden de planten van een humeuze en vrij zure bodem. We raden daarom aan om tuinturf te gebruiken bij het planten. Door ieder jaar na aanplant of elke twee jaar turfstrooisel aan te brengen bij de voet van de planten blijft het zure milieu in stand. Verdere bemesting is niet nodig.

De planten zijn goed te snoeien. Dit kan het beste direct na de bloei gebeuren zodat de plant weer de tijd heeft om nieuwe knoppen te vormen voor het volgende jaar.

Camelia’s kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Van beide groepen camellia vindt u een ruime sortering in de webshop. Doorgaans zijn er voldoende planten op voorraad in de periode september tot eind maart. Uw tuinplanten worden zorgvuldig verpakt en bezorgd door ons eigen bezorgteam. Binnen de aangegeven levertijd heeft u de planten in huis. Wij geven aangroeigarantie op alle planten.

Alle camelia's

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.