Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over hortensia annabelle

De naam van deze hortensia is een merk an sich geworden. De hortensia heeft de grootste bloemen van allemaal waardoor ze makkelijk te herkennen is. De bloembladeren (of eigenlijk schutbladeren) hebben een roomwitte tot groene kleur en verschijnen aan het uiteinde van de stelen. De grootste bloemen krijgt de plant door hem in het voorjaar terug te snoeien tot ongeveer 20 à 30 centimeter boven de grond. De bloemen verschijnen aan de nieuwe scheuten vanaf eind juni en hebben eerst een groenwitte kleur of vervolgens roomwit te kleuren en daarna weer groenwit.

Hydrangea Incrediball of Strong Annabelle

Nadeel van de plant is dat de stelen het gewicht van de grote bloemtuilen bij een regenbui nauwelijks meer kunnen dragen. De kans bestaat dan dat de stelen plat gaan liggen of zelfs omknakken. Dit is ook bij de kweker niet onopgemerkt gebleven. Naast de gewone Annabelle is er de hortensia Strong Annabelle. Deze Hydrangea arborescens ‘Incrediball’, zoals de plant officieel heet, heeft stevigere stengels die de bloemtuilen veel beter kunnen dragen. De bloemtuilen van de Strong-versie hebben dezelfde grootte als die van de gewone Annabelle.

Naast de witte is er ook een roze bloeiende hortensia annabelle. De officiële naam van deze soort is de Hydrangea arborescens ‘Invincibelle’. De bloemen zijn iets kleiner dan bij de witte, maar ze zijn nog steeds erg bijzonder. De bloemen hebben een roze tot oud-roze kleur en zijn goed te combineren in borders met paars- of witbloeiende planten.

Hortensia Annabelle kopen bij Tuinplantenwinkel

De hortensia Annabelle wordt door Tuinplantenwinkel.nl altijd in pot geleverd. Dit houdt in dat u de plant het hele jaar door kunt planten en kopen. Na uw aankoop wordt de plant binnen de aangegeven levertijd bij u thuis bezorgd. Volg onze plantinstructies voor een goed resultaat. Mocht uw plant onverhoopt niet aangroeien dan heeft u recht op aangroeigarantie.

Hortensia Annabelle

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.