Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hoge vlinderstruik

Vlinderstruiken zijn over het algemeen vrij grote heesters die in de zomer bloeien met lange aarvormige bloempluimen. Er is keuze uit veel kleuren zoals wit, roze, paars en geel bloeiende planten. De vlinderstruik is er daarnaast in verschillende maten met elk specifieke kenmerken. In het Latijns luistert deze plant naar de naam Buddleja of Buddleja davidii.

Hoge vlinderstruik planten

Geef een Vlinderstruik een warme, zonnige standplaats. Een Buddleja houdt van een droge bodem (zandgrond), waar verder weinig eisen aan gesteld worden. In kustgebieden doet deze tuinplant het prima. Voor het planten, eerst de aarde in het plantgat goed losmaken, zodat overtollig water in de grond weg kan zakken; want van natte voeten houdt deze struik niet. Na het graven van een plantgat (iets groter dan de kluit), kunt u wat aanplantgrond in het gat doen; dat bevordert het aangroeiproces. Dompel de tuinplant met pot en al even in een emmer water, zodat de wortels zich goed volzuigen, verwijder dan de pot en zet de struik in het plantgat. Met een schep vult u het gat op met de omliggende aarde, die u daarna met de voet goed aandrukt.

Hoge vlinderstruik snoeien en onderhouden

Voor een rijke en lange bloei is het aan te raden om de vlinderstruik ieder jaar stevig terug te snoeien. Het beste snoeit u deze tuinplant na de winter terug tot ongeveer 50 cm boven de grond; bij dwergsoorten mag dit wat lager zijn. Aan de nieuwe uitlopers, die in de lente flink uitgroeien, zal de vlinderstruik weer gaan bloeien. De tuinplant bloeit namelijk op éénjarig hout (nieuwe takken). Knip de twijgen af met een scherpe takkenschaar. Dit snoeien moet gebeuren als de vorstperiode voorbij is. Als u voor de winter snoeit bestaat er een kans dat de twijgen of zelfs de gehele plant dood vriest. U kunt verder de uitgebloeide bloemen wegknippen, om de bloei te stimuleren. Geef in het voorjaar eventueel wat meststof (Organische mest of kunstmest).

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.