Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over crinum

Wanneer kan ik Crinum kopen en planten?

Crinum kunt u planten tussen maart en juni. De verkoopperiode start in februari en loopt door tot en met mei. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

Crinum kenmerken

Crinum is een bolgewas en behoort net als Nerine, Amarine en Amaryllis tot de Amaryllidaceae. De bloemen lijken veel op die van lelies maar de plant heeft verder geen gelijkenissen. In de zomer ontwikkelt de plant brede langwerpige bladeren. Daarnaast ontwikkelt zich 1 tot 2 bloemstelen per bol die in de late zomer tot bloei komen. De bloemstelen komen ruim boven het blad uit.

 

De steel draagt vervolgens diverse aantallen bloemen. De verwantschap met Amaryllis is dan goed te zien. Crinum x powellii is de meest winterharde vorm, maar kan in de winter voor de zekerheid het beste wel afgedekt worden.

Crinum planten en verzorgen

Crinum x powellii houdt van een zonnige en warme standplaats. De bol staat verder graag in een goed doorlatende grond. De bol dient bij het planten voor deel boven de grond te staan. Zet de bol voor ongeveer 3/4 deel onder de grond en druk de aarde stevig aan. Het planten van de bol gebeurt het beste in april of mei. In maart kan ook, maar dan is het belangrijk om de bol een beetje toe te dekken met stro of blad om het jonge blad te beschermen tegen late nachtvorst.

Na de bloei in de zomer sterf het blad en de bloemstengel af. Knip deze niet weg totdat het blad verdord is. De bol slaat de energie uit de bladeren en stelen opnieuw op en kan zo in het volgende jaar opnieuw bloeien.

De bol is te overwinteren in de volle grond. Deze deze dan in het najaar toe met een laag stro of afgevallen bladeren. U kunt de bol ook uitgraven en op een vorstvrije, koele en droge ruimte bewaren. Plant hem dan opnieuw in het voorjaar in de volle grond of in een pot.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.