Menu
Geen producten gevonden

Acer palmatum ‘Garnet’ kopen

Acer palmatum ‘Garnet’ kopen

Een eyecatcher met fijne purperrode bladeren en een brede paddenstoelachtige groeivorm. Maak kennis met deze Japanse esdoorn.

Wat zijn de kenmerken van Acer palmatum ‘Garnet’?

Acer palmatum ‘Garnet’ heeft prachtige, decoratieve, afhangende takken met zeer fijne, diep ingesneden handvormige (palmatum verwijst naar de palm van de hand) purperrode bladeren. Deze tuinplant met de Nederlandse naam Japanse esdoorn geeft uw tuin een Oosters tintje en wordt vaak toegepast als solitair langs een vijver of border. Door zijn langzame, compacte groeiwijze, niet zozeer in de hoogte maar in de breedte, ontstaat langzamerhand een brede paddenstoelachtige vorm.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

De Acer palmatum ‘Garnet’ is ook geschikt als potplant op het balkon of terras; zelfs als bonsaiboompje. Let er dan wel op dat u de plant in de winter beschermt tegen strenge vorst.

Hoe plant u Acer palmatum ‘Garnet’?

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u deze tuinplant kopen in verschillende formaten en uitvoeringen. Standaard wordt de plant verhandeld als een struikvorm maar hij kan ook als kleine boom worden gekocht. Hierbij is de ‘Garnet’ geënt op een stam met een bepaalde hoogte. Door de afhangende groeiwijze ontstaat een zeer fraaie treurboom.

De Japanse esdoorn staat het liefst op een beschutte plaats in de halfschaduw of schaduw; te felle zon kan de bladeren verbranden. Het is belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is, zodat de wortels niet kunnen verrotten. Maak een plantgat dat een stuk groter is dan de pot en strooi hier flink wat tuinturf in ( Tuinplantenwinkel.nl heeft dit ook in het assortiment) voor het verkrijgen van het noodzakelijke zure milieu. Dompel de plant voor het planten met pot en al even in een emmer water, zodat de wortels zich volzuigen. Haal de pot er vervolgens af en zet de plant in het gat; de bovenkant van de kluit moet ongeveer even hoog komen als de rest van de tuin. Vul het gat aan met omliggende aarde en duw voorzichtig aan, zodat de aarde waterdoorlatend blijft. Geef nog een beetje water.

Voor de tuinplanten op balkon of terras kunt u het best universele potgrond gebruiken. Als u de japanse esdoorn in pot zet dient u deze regelmatig te voorzien van water en voeding zodat de plant goed kan groeien.

Hoe moet u Acer palmatum ‘Garnet’ snoeien en onderhouden?

Acer palmatum ‘Garnet’ is een langzame groeier met een compacte paddenstoelachtige vorm. Snoei is alleen nodig als de mooie afhangende structuur van de tuinplant verstoord wordt. In de late winter en het voorjaar mag niet gesnoeid worden. Dat heeft te maken met de sapstromen die dan al flink op gang komen. Vormsnoei en verwijdering van dode takken kan wel in de zomer, maar ook dan niet teveel in één keer wegknippen. Strooi ieder voorjaar een paar handjes tuinturf rond de stam, zodat het zurige milieu van de bodem gehandhaafd blijft en de Acer palmatum ‘Garnet’ optimaal kan groeien. Extra bemesting in de vorm van organische mest of kunstmest is niet nodig tenzij u de plant in een pot plaatst.

De Japanse esdoorn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment Japanse esdoorns waaronde deze ‘Garnet’. Uw bestelde tuinplanten worden met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. We leveren de planten met onze eigen bezorgdienst zodat we zeker weten dat de planten snel en zonder beschadigingen bij u worden thuisbezorgd. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bladeren van deze Japanse esdoorn zijn purperkleurig en zeer diep ingesneden. Doordat de takken van de plant licht afhangen onstaat een soort exotisch gekleurde waterval aan bladeren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.