Menu
Geen producten gevonden

Bijzondere bloemen bij de Helleborus orientalis

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • 0
Bijzondere bloemen bij de Helleborus orientalis

Helleborus is een mooie, aantrekkelijke winterbloeier, die maandenlang voor kleur zorgt in de donkere maanden.

Wat zijn de kenmerken van Helleborus orientalis?

Helleborus orientalis heeft handvormige, grote bladeren, waar rond de kerstperiode vanuit de kern bloemknoppen worden gevormd. Anders dan de Helleborus niger die eerder bloeit bloeit en altijd witte bloemen geeft, bloeit de orientalis ook in andere kleuren. De bloemen verschijnen vanaf eind januari tot in april. Aanvankelijk hebben de bloemen afhankelijk van de plant een witte, roze of paarse kleur, die langzamerhand geel/grijs verkleurd. Deze tuinplant staat bij voorkeur in de (half)schaduw bijvoorbeeld onder hogere bomen en struiken, die het zonlicht filteren. Maar ook op het terras of balkon, dat niet vol in de zon ligt, doet de Oosterse kerstroos het uitstekend.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Hoe plant u Helleborus orientalis?

Helleborus orientalis staat het liefst in een niet te zure (eerder kalkrijk!), humusrijke, waterdoorlatende bodem. Verdeel de tuinplanten over de aan te planten border of kuip, ongeveer 5 per vierkante meter. Maak de grond goed los en maak het gewenste aantal plantgaten. Strooi eventueel wat aanplantgrond in de gaten en vermeng dit met de al aanwezige grond. De aanplantgrond kunt u ook kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Haal vervolgens de pot van de plant; knijp in de pot als de tuinplant moeilijk los laat; zet de Oosterse kerstroos in het gat en vul aan met de omliggende aarde. Zet de Helleborus orientalis niet te diep; de al aanwezige knoppen moeten boven de grond uitsteken. Houd er rekening mee  dat deze tuinplant een langere aangroeitijd nodig heeft en dus het eerste jaar nog niet zoveel zal bloeien. Hoe ouder de plant is hoe beter hij bloeit.

Hoe moet u Helleborus orientalis snoeien en onderhouden?

Als de bodem een zurig milieu heeft, is een handje kalk of wat eierschalen rond de tuinplant strooien aan te bevelen. Geef dan meteen ook wat droge meststoffen voor het bevorderen van een uitbundige bloei. Haal oudere, uitgedroogde bladeren voor de bloei weg, zodat u beter kunt genieten van de bloemen; bovendien hebben schimmelziektes dan minder kans. Na de bloei de oude bloemen verwijderen, zodat de tuinplant geen energie besteedt aan het vormen van zaad. Als de Helleborus orientalis na een paar jaar te groot is, kunt u de tuinplant scheuren; doe dit wel met zorg want de Oosterse kerstroos houdt er niet zo van.

De Helleborus orientalis in de kuip kan na de bloei, wel met veel aarde eromheen, worden overgeplant in een beschaduwd hoekje van de border, waar hij kan wachten en aansterken tot de volgende kerstperiode.

Helleborus orientalis kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: Deze bloem van de Helleborus orientalis heeft een paars-groene kleur. Vaak hebben de bloemen de meest prachtige kleurstellingen. Vergeet ook zeker niet een bloemetje van dichtbij te bekijken!

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.