Menu
Geen producten gevonden

Bosrododendron

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Bosrododendron

Al eeuwenlang is de bosrododendron een gewilde, decoratieve heester die parken en landgoederen een chique uitstraling geeft. Maar ook in uw tuin komt deze tuinplant goed tot zijn recht.

Wat zijn de kenmerken van Bosrododendron?

Er zijn vele soorten Rhododendron. De plant is bij velen bekend en wordt vaak geassocieerd met parkachtige tuinen, landgoederen en kastelen. Daar groeien de planten uit tot soms metershoge struiken. In het voorjaar maken de bloemen de struik extra bijzonder. De tuinplant komt van oorsprong uit het Verre Oosten en komt ook in België en Nederland plaatselijk verwilderd voor.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Er zijn soorten die zich extra goed thuis voelen in een bosrijke omgeving. Deze worden ook wel eens bosrododendrons genoemd. De bosrododendron is groeit krachtiger en is daarom vaak sterker en robuuster dan de meeste veredelde soorten in een bosrijke omgeving.

Bekende soorten die veel worden toegepast zijn de Rhododendron ponticum, Rhododendron catawbiense ‘Grandiflorum’ en de Rhododendron ‘Roseum Elegans’. Van de ponticum en de catawbiense groep zijn verschillende cultivars verkrijgbaar bij Tuinplantenwinkel. Zo zijn er variëteiten met witte, roze, rode en paarse bloemen in het voorjaar maar ook met bont gekleurd blad.

De tuinplant staat het liefst in de (half)schaduw, in humusrijke, vochtige, zure grond. De heester is uitermate geschikt als vakbeplanting aan de randen van parken en de grotere tuinen met een overweldigende bloei van prachtige bloemtuilen in het voorjaar. Maar ook als solitair achter in de border is deze tuinplant goed te combineren met vele andere vaste planten.

 

Hoe plant u bosrododendron?

Tuinplantenwinkel.nl levert deze tuinplant in een pot, zodat u de deze het hele jaar kunt planten. Omdat Rhododendrons van humusrijke zure (bos)grond houden, raden wij aan om bij het aanplanten tuinturf door de grond van het plantgat mengen. De tuinturf kunt u ook in onze webshop bestellen. Wij adviseren niet meer dan één rododendron  per vierkante meter te planten. Zet de bosrododendron op een (half)schaduwrijke plaats in uw tuin.

Voordat u gaat planten moet u de grond eerst goed doorlatend maken. Er mogen geen harde lagen in zitten. Dan maakt u een plantgat, dat wat breder is dan de kluit, maar niet veel dieper dan de kluit hoog is. Meng tuinturf door de aarde in het gat. Dompel voor het planten de Rhododendron met pot en al onder in een emmer met water. Verwijder daarna de pot. Indien nodig even in de pot knijpen en de kluit kan eruit geschud worden. Plaats de kluit in het plantgat, vul op met grond en druk die goed met de voet aan. Geef extra water bij droogte en herhaal dit een paar keer.

 

Hoe moet u bosrododendron snoeien en onderhouden?

De grond rond de plant moet vochtig blijven. Bescherm de wortels van de bosrododendron daarom met het aanbrengen van een mulchlaag: een mengsel van oude bladeren, tuinturf en aarde. Uitgebloeide bloemen kunnen worden verwijderd. Dit zorgt met name bij jonge planten voor een goede scheutontwikkeling.

Strooi voor het behoud van het zure bodemmilieu ieder jaar of elke 2 jaar wat tuinturf rond de voet van de tuinplant. Bij grotere, volgroeide planten is het verwijderen van uitgebloeide bloemen minder noodzakelijk. Snoei meteen na de bloei oude, uitgedroogde takken tot op de bodem terug. Om de struik een compactere vorm te laten behouden, kunnen ook wat toppen teruggesnoeid worden; er is dan wel kans op mindere bloei in het volgende voorjaar.

Bosrododendron kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: In het voorjaar verschijnen de prachtige paars gekleurde bloemen bij deze Rhododendron ponticum.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.