Menu
Geen producten gevonden

Camellia sasanqua ‘Cleopatra’

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Camellia sasanqua ‘Cleopatra’

Als bijna alle planten in de tuin zijn uitgebloeid, komt Camellia sasanqua ‘Cleopatra’ pas echt tot leven. Anders dan de bekendere grootbloemige camelia’s bloeit deze soort in het najaar en de winter!

Wat zijn de kenmerken van Camellia sasanqua ‘Cleopatra’?

Vanaf de late herfst krijgt deze groenblijvende tuinplant, schitterende roze bloemen. In zachte winters blijft de struik, met de Nederlandse naam Camelia, uitbundig bloeien. Na een periode met kouder vriesweer, gaat de bloemenpracht bij vorstvrij weer door. Bij strenge vorst kunnen de knoppen echter wel afvriezen en betekent dat een vroegtijdig einde van de bloei.

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Camelia sasanqua ‘Cleopatra’ is een makkelijk groeiende struik met een los karakter. Dat komt door het vrij kleine blad en de ijle takgroei. Door te snoeien blijft de struik compacter. De plant kan ongeveer anderhalve meter hoog worden. Mede hierdoor is de struik ook erg geschikt als ‘zonnetje’ in de winter in een pot op het balkon of terras.

Naast ‘Cleopatra’ heeft Tuinplantenwinkel.nl nog diverse andere variëteiten in haar assortiment zoals de wit bloeiende ‘Hino de Gumo’ en roze ‘Kanjiro’ en ‘Maiden’s Blush’.

Hoe plant u Camellia sasanqua ‘Cleopatra’?

Camellia sasanqua ‘Cleopatra’ wordt door Tuinplantenwinkel geleverd in pot geleverd en is daardoor het hele jaar door te planten. Doorgaans is de plant te koop in de periode tussen september en april. Houd hiervoor de site in de gaten.

De tuinplant geeft de voorkeur aan een plaats in de halfschaduw of schaduw op een beschutte plaats in een vochtige bodem met een zuur karakter. Voeg daarom altijd royaal tuinturf (dit kunt u ook bij Tuinplantenwinkel.nl bestellen) aan de grond toe voor een optimale groei en bloei. Maak eerst de bodem goed los, ook wat dieper in de bodem. Verdeel de Camelia’s met pot over de aan te planten border; wij adviseren één tot drie struiken per vierkante meter. Maak een gat royaal groter dan de pot en strooi er al flink wat tuinturf in. Dompel de tuinplant met pot even in een emmer, zodat de wortels zich goed volzuigen en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk het geheel stevig aan met handen of voeten. Geef tenslotte nog een keer water en sproei bij warm en droog weer nog een paar keer.

Hoe moet u Camellia sasanqua ‘Cleopatra’ snoeien en onderhouden?

Door zijn trage groeitempo heeft de tuinplant niet zoveel snoei nodig; meestal is alleen vormsnoei voldoende; doe dit dan bij voorkeur na de bloei in het vroege voorjaar. Zorg dat de grond lichtzuur blijft door regelmatig een paar handen tuinturf rond de plant te strooien; gelige bladeren zijn vaak een signaal dat extra turf nodig is. Geef Camellia sasanqua ‘Cleopatra’ bij droge, hete zomers wat extra water, vooral als de tuinplant op het balkon of terras staat. Laat bladeren onder de struik in de winter gewoon liggen; er bestaat geen betere natuurlijke bescherming. Planten op het balkon of terras kunt u eventueel bij strenge vorst even binnenhalen.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Bij de donkerroze enkelvoudige bloemen van deze camelia zijn de meeldraden prachtig zichtbaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.