Menu
Geen producten gevonden

Cornus alba ‘Sibirica’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Cornus alba ‘Sibirica’

Deze tuinplant steelt de show in de winter met opvallende rode takken. Maak kennis met de Cornus alba ‘Sibirica’ of witte kornoelje.

Wat zijn de kenmerken van Cornus alba ‘Sibirica’?

De naam witte kornoelje is een beetje verwarrend voor een plantleek; de takken in de winter zijn immers dieprood van kleur. De Nederlandse naam verwijst dan ook naar de bloei. In mei-juni bloeit deze tuinplant met schermen van roomwitte bloemen, waar later witte tot blauwe bessen uit ontstaan. Het eerst groene blad verkleurt in de herfst net zo rood als de takken zijn. Zet Cornus alba ‘Sibirica’ achter in de border, dan komt deze struik mooi uit, als achtergrond voor andere borderplanten en in combinatie met bloeiende struiken in de winter (Toverhazelaar, Skimmia) en groenblijvende vaste planten zoals bijvoorbeeld siergrassen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De Kornoelje staat het liefst in de zon, maar schaduwrijke, wat vochtige standplaatsen zijn ook mogelijk. Alle goed doorlaatbare tuingrond is geschikt. Deze struiken zijn ook geschikt om in openbaar groen aan te planten. Ze worden wel 300 cm hoog en 200 cm breed. Op de site vindt u verschillende andere soorten Cornus alba. Er is ook een groter formaat. Dan heeft u meteen al een flinke struik bij aanschaf. De twijgen van de variëteit ‘Sibirica’ kleuren het meest rood.

Hoe plant u Cornus alba ‘Sibirica’?

Tuinplantenwinkel levert deze planten in een pot, zodat er het hele jaar geplant kan worden; uiteraard niet als de vorst in de grond zit. Voor het planten eerst de grond voorbewerken: d.w.z. goed losmaken, er mogen geen harde lagen meer inzitten. Dan wordt er een plantgat gegraven dat net wat ruimer dan de kluit is, daar doet u wat aanplantgrond in, om het aangroeien te bevorderen. Er kan ook wat water bij. Dompel de kluit van de plant vervolgens in een emmer water. Op die manier zorgt u ervoor dat de kluit goed vochtig is bij het aanplanten. Haal dan de tuinplant uit de pot, zet hem in het gat en vul dat op met omliggende aarde. Let er op dat de bovenzijde van de kluit ongeveer gelijk komt te staan met het niveau in de tuin. Druk de grond goed aan met de voet of handen en geef nog wat water.

Hoe moet u Cornus alba ‘Sibirica’ snoeien en onderhouden?

Na de winter snoeit u in maart  de struik regelmatig flink terug, om zo veel nieuwe scheuten in het voorjaar te krijgen. Dan knipt u alle takken tot 5-10 cm boven de grond af, of u snoeit 1/3 van de oudste takken terug. Dat heeft als voordeel dat de struik dan minder kaal oogt. Na de snoeibeurt strooit u wat organische mest rond de voet van de Kornoelje, bv. compost of koemestkorrels, die bij ons ook te bestellen zijn. In de lente lopen de nieuwe takken weer uit. In de zomermaanden hebben de takken nog een wat groene kleur; in de winter als het koud wordt kleuren de takken rood.

Cornus alba ‘Sibirica’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: In de winter kleuren de takken van de Cornus alba Sibirica felrood. Er zijn ook kornoeljes waarbij de takken een geel-groene kleur krijgen (Cornus flaviramea), donkerrood (Cornus alba 'Kesselringi') of vlammend geel-rood (Cornus 'Midwinter Fire').

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.