Menu
Geen producten gevonden

De kleinblijvende vlinderstruik ‘Blue Chip’

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Heesters
 • 0
De kleinblijvende vlinderstruik ‘Blue Chip’

Een kleine vlinderstruik klinkt te mooi om waar te zijn maar ze bestaat echt. De Buddleja ‘Blue Chip’ wordt 80 tot 100 centimeter hoog en bloeit met paarsblauwe bloemen.

Wat zijn de kenmerken van Buddleja davidii ‘Blue Chip’?

Buddleja davidii ‘Blue Chip’ trekt net als alle andere vlinderstruiken veel vlinders naar zich toe. Ze onderscheid zich van de haar broertjes en zusjes door de beperkte hoogte. Deze Buddleja davidii ‘Blue Chip’ is met een hoogte van 60 – 80 cm een stuk lager dan een gemiddelde vlinderstruik. Door zijn compacte vorm is de ‘Blue Chip’ uitermate geschikt voor kleinere tuinen en zelfs in een pot op het terras of balkon. Daarnaast wordt de tuinplant ook veel toegepast als vakbeplanting in grotere borders, omdat deze vlinderstruik weinig eisen stelt aan de bodem en goed tegen droge omstandigheden kan.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Een voorwaarde voor veel bloemen is een standplaats in de volle zon; hoe meer zon des te meer bloemen, die van juli tot september vlinders en bijen aantrekken. Buddleja davidii ‘Blue Chip’ is een vorstbestendige plant die in de winter een groot deel van zijn grijze bladeren verliest, maar niet helemaal kaal wordt. Snoeien zorgt voor gezonde plant en een langere bloeitijd.

Hoe plant u Buddleja davidii ‘Blue Chip’?

Buddleja davidii ‘Blue Chip’ wordt door onze Tuinplantenwinkel aangeleverd in potten met een doorsnede van 17 cm. Bij vakbeplanting adviseren wij 3 planten per vierkante meter. ’Blue Chip’ heeft de voorkeur voor een zonnige standplaats in een grond die zeker niet te nat mag zijn. Verder stelt de plant weinig eisen aan de kwaliteit van de aarde.

Maak een plantgat dat net iets groter is als de pot van de tuinplant. Meng er eventueel wat aanplantaarde door voor een betere en snellere aangroei. Dompel de tuinplant met pot even in een emmer water, zodat de wortels zich goed vol zuigen. Zet de plant in het plantgat en vul aan met de omliggende aarde. Druk deze stevig aan met uw handen. Er mag geen bergje ontstaan rond de voet van de tuinplant. Geef bij erg droge weersomstandigheden de eerste weken wat water.

Hoe moet u Buddleja davidii ‘Blue Chip’ snoeien en onderhouden?

Omdat de takken van de Buddleja davidii ‘Blue Chip’ kunnen invriezen, is het aan te bevelen de tuinplant aan het eind van de winter pas te snoeien. Snoei de struik flink terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. U kunt alle takken weg snoeien.

De vlinderstruik bloeit vanaf juli op de nieuw gevormde, jonge scheuten. De rigoureuze snoei is nodig om de plant jong te houden en hem flink te laten bloeien. Het weghalen van de uitgebloeide bloempluimen vanaf augustus, stimuleert de tuinplant tot vorming van nieuwe bloemknoppen die dan zelfs tot in oktober kunnen blijven bloeien.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Deze dagpauwoog doet zich tegoed aan de heerlijke nectar van de Buddleja davidii 'Blue Chip'.

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Er is geen mogelijkheid om een vlinderstruik die uitgroeit, klein te houden .
  U snoeit hem al elk jaar op de juiste manier en dat is prima. De vlinderstruik bloeit altijd op de nieuwe scheuten. Als u de vlinderplant een tweede keer zou snoeien in de zomer bloeit hij veel minder.

  Het is misschien een overweging om een lager soort te kiezen die zijn er volop en die passen u waarschijnlijk veel beter.

  Kijk maar eens op tuinplantenwinkel.nl

 2. Alda Verhagen Alda Verhagen

  Mijn vlinderstruik is nogal uit de kluiten gewassen ik weet niet hoe ik hem klein kan houden we snoeien hem in het voorjaar terug naar 30cm wat te doen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.