Menu
Geen producten gevonden

Een gele winterjas voor de tuin: Jasminum nudiflorum

Een gele winterjas voor de tuin: Jasminum nudiflorum

In de winter een muur bedekt met mooie gele bloemen? Daar zorgt deze Jasminum nudiflorum voor.

Wat zijn de kenmerken van Jasminum nudiflorum?

Jasminum nudiflorum is een struik die uitstekend geschikt is om er een muur, schutting of hek mee te bedekken. Elk jaar verschijnen in de late herfst de stervormige gele bloemetjes aan de takken. Van december tot april kunt u daar van genieten. Pas na de bloei verschijnen de kleine groene blaadjes. De takken hebben daarnaast ook een groene kleur waardoor de plant wintergroen lijkt te zijn.

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Van oorsprong komt deze tuinplant uit China, waar hij tegen rotswanden groeit. De Jasminum nudiflorum hecht zich niet zelf tegen de muur. U moet hem met bv. bindbuis (touw) zelf tegen een muur of schutting binden of door gaas heen rijgen. Dat gaat gemakkelijk, omdat de slappe takken zich makkelijk laten leiden. De hoogte van een volgroeide Jasminum wordt bepaald door de groeiwijze; als losse struik 1 ½ m en opgebonden wel 3 m. Het is een sterke winterharde tuinplant. Tuinplantenwinkel.nl levert de Jasminum nudiflorum als gewone struik en daarnaast ook als forsere struik in de XL-serie. Zet in de winter eens een paar takjes in een vaasje in huis! De bloemen geuren heerlijk.

Hoe plant u Jasminum nudiflorum?

Heeft u een standplaats (muur of schutting) op het noorden of noordoosten? Daar kan de Jasminum nudiflorum prima geplant worden; ook op een lichte plaats in de zon of halfschaduw. Elke vruchtbare goed doorlaatbare bodem is geschikt. Maak daarom de grond eerst goed los. Er mogen geen harde lagen in zitten.

Maak een plantgat net iets groter dan de kluit en doe wat aanplantgrond in het gat. Zorg dat de wortels vochtig zijn door de tuinplant met pot en al even in een emmer water te dompelen. Verwijder de pot en zet de Jasmijn in het gat, vul het verder op met omliggende aarde en druk die stevig aan met handen of voet. Geef nog water tot besluit. Als het de bedoeling is om deze tuinplant te laten klimmen zorg dan voor een stevig raamwerk, zoals een pergola of een raamwerk tegen de muur.

Hoe moet u Jasminum nudiflorum snoeien?

Na de bloei (eind april) kunnen enkele grijsgekleurde, oude, dode takken weggesnoeid worden. Snoei niet alles weg, want de Jasminum bloeit niet aan de nieuwste takken, maar aan hout  van jaren daarvoor.

Leuk is om te weten dat u vrij gemakkelijk de tuinplant zelf kunt vermeerderen. Takken die de grond raken, krijgen worteltjes. Wanneer u zo’n tak afknipt en elders plant, ontstaat daar een nieuw struikje.

Wat voor onderhoud heeft Jasminum nudiflorum nodig?

Jasminum nudiflorum is een heel gemakkelijke plant. Naast de lichte snoeibeurt is er verder geen onderhoud. Wel mag u in het najaar wat kalk geven. Dat bevordert de bloei.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De blaadjes van de winterjasmijn staan verspreid aan de groene twijgen. In het najaar verkleurt het blad voordat het afvalt en plaatsmaakt voor de heldergele bloei.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.