Menu
Geen producten gevonden

Fargesia ‘Jiuzhaigou’

Fargesia ‘Jiuzhaigou’

De naam van deze bamboe is even wennen. Deze Fargesia ‘Jiuzhaigou’ is een niet-woekerende bamboe met prachtige rood-bruin aangelopen stelen.

Wat zijn de kenmerken van Fargesia ‘Jiuzhaigou’?

De Fargesia ‘Jiuzhaigou’ is een vrij nieuwe soort bamboe met uitstekende eigenschappen. De opvallende rood-bruine kleur van de stelen springt meteen in het oog. Fargesia ‘Jiuzhaigou’ wordt veel gebruikt als haagplant, maar voldoet ook uitstekend als solitair, zelfs in een kuip op uw terras of balkon door zijn compacte groei. Bovendien woekert deze bamboe niet waardoor ze ook voor kleinere tuinen prima geschikt is. De Fargesia ‘Jiuzhaigou’ kan een hoogte bereiken van drie meter maar is prima te snoeien.

Deze tuinplant krijgt in het voorjaar frisgroen blad. De kleur van de stengels is afhankelijk van de standplaats; hoe zonniger hoe roder. Deze bamboe is wintergroen. Het oude blad kleurt geel en valt af. Deze Rode Bamboe is goed winterhard. Bij strenge vorst en bij droogte rollen de bladeren zich op, zodat de tuinplant een iets doorzichtiger karakter krijgt; in de lente vormt zich altijd weer nieuw blad.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Hoe plant u Fargesia ‘Jiuzhaigou’?

Fargesia ‘Jiuzhaigou’ groeit zowel in de zon als in de schaduw in een vochthoudende, goed waterdoorlatende bodem. Omdat de Rode Bamboe niet woekert, is geen worteldoek nodig. Voor een haag adviseren wij 3 planten per strekkende meter. Omdat Fargesia ‘Jiuzhaigou’ door Tuinplantenwinkel.nl wordt aangeleverd in een pot, kunt u het hele jaar door aanplanten, behalve bij vorst en bij extreme droogte raden we dit af.

Maak een plantgat iets groter dan de pot; meng er wat aanplantaarde door voor een snellere start en goede ontwikkeling van het wortelstelsel. Dompel de tuinplant met de pot even onder in een emmer water, zodat de wortels flink water kunnen opzuigen. Haal de plant uit de pot; zet hem in het plantgat en druk met wat extra aarde de Bamboe stevig aan met uw voeten. Geef na het aanplanten in het begin nog regelmatig water.

Hoe moet u Fargesia ‘Jiuzhaigou’ snoeien?

Als het voor de vorm of de hoogte van de Bamboehaag wenselijk is kunt u Fargesia ’Jiuzhaigou’ terugsnoeien met een gewone heggenschaar, zoals u ook Buxus zou snoeien. Omdat deze een compacte vorm heeft en niet woekert, is maximaal één keer per jaar snoeien wel voldoende, bij voorkeur als de nieuwe scheuten weer zijn uitgegroeid. De nieuwe scheuten herkent u gemakkelijk. Deze schieten van het voorjaar als kale stengels omhoog en zijn nog niet meteen vertakt.

Wat voor onderhoud heeft Fargesia ‘Jiuzhaigou’ nodig?

Geef deze tuinplant eventueel wat extra voeding, vooral wanneer deze in pot staat. U kunt hiervoor een in vloeibaar opgeloste meststof gebruiken zoals pokon of een organische meststof. Als u organische mest gebruikt hoeft u deze maar eens in de 6 tot 8 weken te geven. Gebruikt u een vloeibare meststof dan raden we aan deze wekelijks te geven. De meststoffen worden snel opgenomen.

Door zijn compacte vorm en groei, kan het bij langdurig, zonnig weer voorkomen dat de Rode Bamboe behoefte aan extra water; zorg dan voor een flinke sproeibeurt. Vooral in pot vraagt deze bamboe veel water omdat de buffer kleiner is.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bruinrode stengels (halmen) steken mooi af tegen de frisgroene bladeren van de Fargesia 'Jiuzhaigou'

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.