Menu
Geen producten gevonden

Groenblijvende heesters, de ruggengraat van uw tuin!

Groenblijvende heesters, de ruggengraat van uw tuin!

Naast bomen en hagen spelen ook groenblijvende heesters een grote rol in de tuin. Ze vormen de ruggengraat van een tuin. Wanneer in de winter veel vaste planten afsterven zorgen deze heesters voor een gevulde achtergrond.

Met hun groene kleur steken ze in de winter mooi af. Sommige dragen daarnaast ook nog eens bessen of hebben decoratief blad. Wintergroene heesters bedekken jaarrond minder fraaie objecten. Verder zorgen ze voor privacy en vormen ze als schuilplaats voor vele vogels.

Waar gebruik ik groenblijvende heesters?

Bij Tuinplantenwinkel.nl hebben we een groot scala aan groenblijvende heesters. Heesters worden ook wel struiken genoemd. Ze vertakken in meerdere houtige twijgen, laag aan of in de grond. Sommige heesters kunnen erg groot worden. Soms tot 4 a 5 meter. Maar er zijn ook veel soorten die laag blijven of goed gesnoeid kunnen worden. Zo zijn ze ook geschikt om in kleine tuinen aan te planten.

Veel groenblijvende heesters laten zich gemakkelijk in allerlei vormen snoeien. In kegels, bollen maar ook als haag. Een mooi voorbeeld is de Prunus lusitanica, ook wel de Portugese Laurier genoemd. Wat lager, maar ook uiterst goed snoeibaar zijn de Ilex crenata 'Golden Gem' of Euonymus japonicus 'Marieke' of gewoon Buxus sempervirens.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Groenblijvende heesters zijn in veel gevallen ook te gebruiken als groenblijvende haag. Zo zit u gedurende het hele jaar uit de kijker. Ilex aquifolium 'J.C. van Tol' is bijvoorbeeld een mooie Hulst die niet prikt en mooie rode bessen geeft in de herfst. Of misschien de bontbladige soort, met stekels: de Ilex aquifolium 'Argenteomarginata'. Dat is wel effectief tegen inbrekers of andere nieuwsgierigen. Wilt u snel vrij zitten, neem dan Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' of Prunus laurocerasus 'Caucasica'. Dat zijn snelle groeiers met groot glanzend groen blad.

Er zijn ook kruipende groenblijvende heesters. Die zijn goed te gebruiken als bodembedekker. Een bekende is Cotoneaster dammeri. Maar ook diverse soorten Euonymus zijn hiervoor uitermate goed geschikt. Neem bijvoorbeelde Euonymus fortunei ‘Emerald Gaiety’ of ‘Harlequin’.

Zijn er ook bloeiende groenblijvende heesters?

Groenblijvende heesters zijn over het algemeen geen uitbundige bloeiers. Er zijn gelukkig enkele uitzonderingen. Laat je gedachten dan eens gaan over onze Camellia japonica soorten met hun indrukwekkende grote gevulde bloemen in het vroege voorjaar. Of juist de herfstbloeiende soorten van Camellia sasanqua. Met mooie geurende bloemen in roze en wit. Maar ook Rododendrons en Azalea's stelen de show in het voorjaar met hun immense bloemenpracht.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online groenblijvende heesters kopen. Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen geleverd met aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

  1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

    Bedankt voor uw bericht en leuke vraag. We laten iedereen vrij in de keuze tussen groenblijvende bomen en/of heesters maar zien beide wel als een belangrijk element voor een geslaagde tuin. Het assortiment groenblijvende bomen is voor ons klimaat vrij beperkt waardoor er vaak sneller naar heesters gegrepen wordt.

    Voor meer seizoensbeleving is het gunstiger een combinatie te maken tussen bladverliezende en groenblijvende planten en bomen. Bladverliezende planten geven vaak een uitbundige bloei in de zomer en zorgen voor extra kleur in de herfst. Groenblijvende heesters en bomen zorgen ook in de winter voor een aantrekkelijk beeld.

  2. Jarno Jarno

    Erg leuk en goed artikel. De vraag is alleen, zijn alleen groenblijvende bomen niet genoeg? Of vinden jullie dat dit altijd aangevuld dient te worden met groenblijvende heesters?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.