Menu
Geen producten gevonden

Hakonechloa macra

Hakonechloa macra

Dit siergras past perfect in een schaduwtuin. Het sierlijk overhangend blad doet daarnaast tropisch aan en geeft uw tuin een Oosters tintje.

Wat zijn de kenmerken van Hakonechloa macra?

Hakonechloa macra heeft mooie frisgroene slanke bladeren die lijken op het blad van de bamboeplant. De plant is geen bamboe en woekert dus niet. Dit siergras komt uit Japan en staat mooi als rand langs of groep in de border, maar ook als solitair in een pot op het balkon of terras. De uiteindelijke hoogte ligt tussen de 20 en 40 centimeter. De Hakonechloa macra heeft groen blad maar er is ook een prachtige geel-groen gestreepte cultivar genaamd ‘Aureola’.

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Deze tuinplant heeft vaak een langzame start, maar vormt daarna flinke pollen, die bij wind een mooi golvend effect geven. De groene, afhangende bladeren verkleuren in de herfst naar roodbruin en blijven in een zachte winter nog lang mooi. Uiteindelijk verdroogt het blad en kunt u de stelen tot aan de grond terugknippen (zie kopje snoeien). In augustus/september bloeit dit siergras met onopvallende pluimen.

Hoe plant u Hakonechloa macra?

Tuinplantenwinkel.nl levert Hakonechloa macra in pot, waardoor deze het hele jaar door te planten is. We adviseren om 5 tot 7 planten te gebruiken per vierkante meter. De tuinplant staat bij voorkeur in een voedselrijke, vochtige bodem in de zon of halfschadu.

Spit voor het planten de border goed om, zodat er voldoende zuurstof bij de planten kan en de bodem goed waterdoorlatend is. Maak een plantgat dat iets groter is dan de pot en strooi hier eventueel wat aanplantgrond (Tuinplantenwinkel.nl heeft dit ook in het assortiment) in voor een betere en snellere aangroei. Dompel de plant met pot even onder water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen, haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk het geheel met uw handen stevig aan. Geef bij droog weer na het planten nog een keer water.

Hoe moet u Hakonechloa macra snoeien en onderhouden?

Na het planten heeft Hakonechloa macra de eerste jaren weinig onderhoud nodig. Verwijder in het voorjaar de uitgedroogde bladeren door deze terug te knippen en strooi eventueel wat organische mest. De plant zal vervolgens snel weer frisse, nieuwe scheuten ontwikkelen. Als Hakonechloa macra na enkele jaren veroudert en in het midden droge plekken krijgt is het tijd voor een verjongingskuur. Steek de tuinplant in het vroege voorjaar, als hij nog in de grond zit een paar keer middendoor, haal de jonge scheuten eruit en gooi het verouderde gedeelte weg. Plant deze scheuten opnieuw uit, zodat zoals hierboven beschreven is.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het blad van de Hakonechloa macra valt erg fraai over elkaar heen en wuift sierlijk mee met de wind.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste David,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hakonechloa macra.

  Als de planten nu nog niet zijn uitgelopen, dan is het niet goed. Ze zouden nu (eind juni) toch wel teken van leven moeten geven. Zijn de Hakonechloa planten bij ons gekocht vorig jaar? Zo ja, dan kunt u het beste even een mail sturen naar onze klantenservice met foto van de planten die het niet doen. Mijn collega's zullen de planten dan bekijken en zo nodig voor een oplossing zorgen. U kunt uw mail sturen naar [email protected]

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. David David

  Beste , mijn planten zijn vorig jaar geplant maar er zijn er nog altijd die niet uitgeschoten zijn, is dit normaal ? Mvg David

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.