Menu
Geen producten gevonden

Heerlijk geurende Lavandula ‘ Munstead‘

Heerlijk geurende Lavandula ‘ Munstead‘

Door een aantal planten raakt iedereen betovert. De lavendel hoort daar zeker bij. Haal een zomerse en mediterrane sfeer naar uw tuin met deze Lavendel.

Voor een heerlijke geur en mooie blauwe bloemen in uw tuin komt de Lavandula angustifolia ‘Munstead‘ meteen in aanmerking. Enkele bloemetjes in een vaasje in huis zorgen dan binnen ook voor die geur. Met zijn typische, grijsgroene, aromatische bladeren is deze tuinplant ook buiten bloeitijd aantrekkelijk. Bovendien is deze lavendel wintergroen.

Heeft u een overwegend zonnige plaats in uw tuin dan zit u zeker goed. De Lavendel Munstead zal het daar zeker goed doen. Oorspronkelijk komt deze plant voor in Zuid-Europa en Noord-Afrika.

Waarom Lavendel ‘Muntstead’?

De Lavandula ‘Munstead’ is de sterkste lavendelsoort. Hij bloeit in juni en juli met blauwpaarse aren en is goed winterhard. U plant de lavendel bij voorkeur in droge grond. Ze kunnen niet tegen natte voeten. Een volgroeide plant wordt ongeveer 50 cm hoog. De plant kan gebruikt worden als bodembedekker, maar ook als haag, alleenstaand of als groepsplant. Wij adviseren 7 planten per vierkante meter en voor een haag 5 planten per strekkende meter.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe houdt ik de lavendel gezond?

Om een mooie plant te behouden, knipt u de plant na de winter terug. In principe houdt u in eerste instantie een hoogte aan van 10 cm boven de grond. Na ieder jaar knipt u de lavendel iets hoger af zodat de plant goed blijft uitlopen. Eventueel kunt u in augustus of september na de bloei een keertje extra snoeien. Dan knipt u alleen de oude bloemen af. Zo blijft de Lavandula ‘Munstead’ jong en fris, gaat hij niet 'verhouten' en gaat tientallen jaren mee. Geef de lavendel elk jaar wat kalkbemesting.

Waar moet ik op letten bij het planten?

Wij leveren deze plant in een pot. Dit betekent dat u de lavendel jaarrond kunt planten. Als het buiten vriest en de bodem hard aanvoelt is dit niet mogelijk. Zorg ervoor dat u de lavendel in goed doorlatende grond plant. Veel voeding heeft een lavendel niet nodig. Meng eventueel wat potgrond of aanplantgrond door de bodem. Dit zorgt ervoor dat de lavendel een vliegende start maakt.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online Lavandula ‘Munstead’ kopen. Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen geleverd met aangroeigarantie. Met gratis bezorging bij bestelling boven de € 75!


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.