Menu
Geen producten gevonden

Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’

Met zijn grote paarsblauwe bloemen is deze sierheester een blikvanger voor uw tuin. De struik bloeit in de zomer uitbundig en is goed te snoeien, lees in dit blog al onze tips voor deze tuinplant.

Wat zijn de kenmerken van Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’?

In de maanden juli tot en met september kunt u genieten van de bijzonder mooie bloemen van de Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’, ook wel altheastruik genoemd. De plant is familie van het kaasjeskruid en de stokroos (Althea); vandaar de Nederlandse naam. De Hibiscus syriacus is van alle soorten de meest winterharde. Naast de blauw bloeiende ‘Oiseau Blue’ bestaan er ook cultivars met witte, roze en tweekleurige of gevulde bloemen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De bloemen gaan in de zomer één voor één open, bij regen sluiten ze zich even. Liefst staat deze tuinplant op een warme standplaats in de zon. Op een plek in de halfschaduw of schaduw zal de hibiscus ook goed groeien maar geeft hij vaak iets minder bloem. De plant is als struik aan te planten, maar ook als kleine boom op of stam of kleine boom. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u naast de gewone struikuitvoering ook een hibiscus op stam.

In de herfst laat de plant zijn bladeren vallen en zijn de groen/grijze twijgen goed zichtbaar. Pas relatief laat in het voorjaar begint de plant uit te lopen.

Hoe plant u Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’?

Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’ heeft een zonnige standplaats nodig, half-zonnig (ochtend- en/of avondzon) mag ook. Elke goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond is geschikt.

Bewerk voordat u gaat planten eerst de grond goed voor: losmaken, zodat er geen harde lagen meer in zitten. Graaf een plantgat iets breder en dieper, zodat de aarde rondom de kluit mooi los is. Vermeng vervolgens wat aanplantgrond of potgrond door de aarde in het plantgat. Hierna kunt u de hibiscus gaan planten.

Dompel de kluit van de plant even onder in een emmer met water. Haal vervolgens de pot van dekluit en plaats de plant in het plantgat. De bovenkant van de kluit dient op gelijk niveau te komen met het maaiveld. Vul het gat dan op met de omliggende aarde. Druk die rondom stevig met de handen of de voeten aan. Geef dan nog wat water. Herhaal dit bij droog weer; zeker wanneer u in de lente of de zomer aanplant.

Hoe moet u Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’ snoeien en onderhouden?

De bloemen verschijnen op het nieuwe hout. Snoeien van de Altheastruik  kan daarom het beste in het voorjaar. De struik of boom is zo goed in model te houden. U kunt de tuinplant wat lager houden (70 á 80 cm) of laten doorgroeien tot meer dan 2 meter. De hoogte van een hibiscus op stam is uiteraard afhankelijk van de stamhoogte maar ook hierbij geldt dat u de boom goed kunt snoeien en in model houden.

Eventueel kan na de bloei het oudste hout verwijderd worden. Verder is er weinig onderhoud nodig. Wat koemestkorrels of een andere organische meststof rond de voet van de struik is aan te bevelen. Dit kan het beste direct na de snoei in het voorjaar.

Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De bloemen van de hibiscus zijn een prachtig gezicht en verschijnen vanaf juli tot september aan de plant.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.