Menu
Geen producten gevonden

Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Hibiscus syriacus  ‘Woodbridge’

De trompetvormige, rood-paarse bloemen van deze hibiscus geven een exotisch tintje aan iedere tuin.

Wat zijn de kenmerken van Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’?

Hibiscus syriacus is een echte tuinhibiscus. Deze goed winterharde struik is een juweeltje voor de tuin door haar langdurige bloei en vrij slanke groeiwijze. De Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ begint met haar bloei in het midden van de zomer en gaat daarmee lang door. De bloemen gaan een voor een open, zodat er een zeer regelmatige, langdurige bloei is. Ook de groene bladeren komen in de lente pas later, zodat we met een gerust hart kunnen spreken van een laatbloeier. In de herfst verkleuren de bladeren geel en vallen daarna af. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende uitvoeringen de Hibiscus syriacus. Er zijn naast deze roze, variëteiten met blauwe, witte en tweekleurige bloemen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Hoe plant u Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’?

Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ staat het liefst op een plaats in de zon of halfschaduw op een beschutte plaats en heeft meestal een seizoen nodig om aan te slaan en extra wortel te schieten. Daarna groeit en bloeit de Altheastruik prima. Kies bij voorkeur een bodem die voedselrijk en vochthoudend is.

Maak bij het planten de grond goed los, ook wat dieper in de bodem. Het plantgat moet iets groter zijn dan de potmaat zodat u de aarde goed los kunt maken. Strooi eventueel wat aanplantaarde in de gat en vermeng dit met de aanwezige grond. Haal voorzichtig de pot van de kluit; bij een vastzittende pot een paar keer stevig knijpen en kloppen en de plant wat naar beneden draaien. Zet de kluit in het plantgat en zorg ervoor dat de bovenzijde van de kluit ongeveer gelijk komt te staan met het niveau van de tuin. Geef alvast wat water, zodat de wortels goed nat worden. Vul het plantgat vervolgens aan met de overgebleven grond en druk het geheel stevig aan met een hand of voet. Geef hierna nog een keer wat water.

Hoe moet u Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ snoeien en onderhouden?

Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ bloeit op eenjarig hout, dus snoeien kan het beste in het latere voorjaar. Hiermee voorkomt u ook dat de twijgen van de plant invriezen bij strenge vorst. Wanneer u de plant in of voor de winter zou snoeien is de kans aanwezig dat de plant schade oploopt.

Met het snoeien bepaalt u meteen ook de hoogte van de volwassen plant; u kunt hem kleiner houden door flink te snoeien of wat groter door beperkt de snoeien. Als u de plant gesnoeid heeft zal deze rijk bloeien in de zomer.

Strooi in het voorjaar eventueel wat organische mest rond de voet van de plant. Daarnaast is deze plant een liefhebber van kalk. U mag dus wat kalk strooien in het najaar en/of einde van de winter.

Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: In de zomer verschijnen over een periode van 2 tot 3 maanden grote opvallende bloemen met een rood-paarse kleur.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.