Menu
Geen producten gevonden

Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’

Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’

Maak kennis met deze pluimhortensia die spectaculair verkleurt van wit naar donkerroze.

Wat zijn de kenmerken van Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’?

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de roze bloemen van deze pluimhortensia het meest opvallend. Deze tuinplant bloeit van juni tot soms wel begin oktober met bloemen die, naarmate het seizoen vordert, verkleuren van wit naar donkerroze. De Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’ is een pluimhortensia waarvan de bloemen bovendien sterk spits toelopen. De naam pluimhortensia is dus zeker terecht. De donkerrode takken verhogen de decoratieve waarde van de tuinplant.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Uiteindelijk wordt de plant ieder jaar tussen de 100 en 140 cm hoog. Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’ wordt vaak als solitaire plant of als vakbeplanting in de tuin toegepast. Voor beide doeleinden is deze hortensia goed geschikt. Het beste groeit deze pluimhortensia in de zon of halfschaduw. In de schaduw is de verkleuring van de bloemen minder spectaculair. De plant is volledig winterhard. In de winter valt het blad wel van de plant. De verdorde bloemen zorgen voor een prachtig wintersilhouet.

De bloemen zijn, wanneer ze roze zijn verkleurt, ook erg geschikt voor droogboeketten. Kijk op Tuinplantenwinkel.nl naar de verschillende groottes van deze tuinplant. Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’ wordt ook als tuinplant op stam geleverd. Deze pluimhortensia combineert uitstekend met lavendel, salvia en vaste geraniumplanten.

Hoe plant u Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’?

Maak eerst de bodem goed los; let ook op dieper liggende dichte lagen. Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’ geeft de voorkeur aan een goed waterdoorlatende bodem in de zon of schaduw. Maak een plantgat dat iets groter is dan de kluit. Meng er wat aanplantaarde doorheen, voor een snellere en betere aangroei. Dompel de tuinplant met pot onder in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed vol zuigen. Haal de pot van de kluit en zet de tuinplant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk met uw voet de grond stevig aan. Geef daarna nog extra water; bij droog weer de plant enkele weken regelmatig water geven.

Hoe moet u Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky ’snoeien?

Het is belangrijk om deze pluimhortensia ieder jaar te snoeien. Deze Hydrangea ‘Pinky Winky’ bloeit net als alle andere pluimhortensia’s op éénjarig hout. Door de plant in maart terug te snoeien ontwikkelt de plant malse scheuten met grote bloemen in de zomer. Snoei deze tuinplant terug tot ongeveer 20 á 30 cm boven de grond.

Wat voor onderhoud heeft Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’ nodig?

Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’ heeft bij een warme, droge zomer extra water nodig; vooral als de tuinplant in de volle zon staat. Hangende bladeren aan het eind van een warme dag zijn een goed teken voor een sproeibeurt. Ook geel verkleurende bladeren of kaalheid worden vaak veroorzaakt door watertekort. Geef dan meteen ook flink wat water.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De roze verkleurde pluimen geven extra kleur aan de tuin op het einde van de zomer.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Jeannine,

  Bedankt voor uw vraag ins ons blogbericht over de Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'.

  De bloemen mag u laten zitten, zolang u het er nog mooi uit vindt zien. Ook de verdroogde bloemen kunt u in de wintermaanden eventueel gewoon laten zitten als u dat mooi vindt.

  Als u de uitgedroogde bloemen niet mooi vindt, knip deze er dan eerder vanaf. Knip dan een stukje onder de bloem.

  In maart kunt u de plant in zijn geheel kort afknippen. Knip de stelen dan op zo'n 15 tot 20 cm boven de grond af. De plant loopt vanaf dat moment opnieuw uit en zal in de zomer opnieuw gaan bloeien. Een Pluimhortensia bloeit namelijk op nieuw hout.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Jeannine Boeykens Jeannine Boeykens

  Ik had graag geweten wanneer de bloem moet gesnoeid worden van Hydrangea Paniculata ‘Wim’s Red ‘
  Nu staan ze mooi in het rood , prachtig

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Helaas bestaan er geen dwerg pinky winky hortensia planten .
  Er zijn wel klein blijvende pluimhortensia's. Dat zijn de Hydrangea paniculata 'Little lime' en de 'Dart's Little Dot'. Beide planten zijn een hele mooie aanwinst en ook deze soorten kleuren roze nadat de bloem eerst wit uit de knop komt.

  Dit ter info voor u.

 4. Georges Colombien Georges Colombien

  beste ,
  eigenlijk een klein vraagje...bestaan er ook pinky winky planten die kleiner blijven....dus niet
  uitgroeien tot 1 meter en meer
  Dank bij voorbaat

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Als u de Pinky Winky niet helemaal terug snoeit in het voorjaar wat eigenlijk wel moet dan kunt u hem nog wat hoger laten worden.
  U halveert de plant in het voorjaar dan start hij al wat hoger en dan zou hij de gewenste hoogte moeten halen.
  Veel succes.

 6. Door Door

  Hallo, ik heb een pinkt Winky gekocht en nu vraag ik mij af kan ik deze ook hoger laten worden dan de 1,50 m die er ongeveer voor staat? Van mij mag hij best wel een 1,75 hoog geworden of nog hoger. Hij staat Solitair in een pot tegen een muur aan.
  Vast bedankt! Dorine

 7. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  U heeft de plant keurig terug gesnoeid. De matige groei kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is dit een gebrek aan water en/of voeding in de bodem. Zeker dit jaar kan de droogte de oorzaak zijn geweest.

  U kunt ons altijd een foto sturen van de planten, dan kunnen we dit het beste zien en u het juiste advies geven.

 8. Moed Moed

  Hallo,

  Wij hebben sinds vorig jaar 2 Pinky Winky hortensia,s. Ik heb ze keurig gesnoeid tot 30 cm boven de grond. Helaas zijn ze maar klein gebleven. Heb ik iets niet goed gedaan?

 9. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De hortensia pinky winky bloeit op het eenjarige hout.
  Dat houdt in dat u hem elk jaar terug moet knippen tot ongeveer 30 cm. Dit doet u het beste aan het einde van de winter; rond eind maart of begin april. De plant zal dan scheuten maken die in hetzelfde jaar bloemen geeft. Het kan zijn dat de knoppen nog niet zichtbaar zijn. De knopvorming bij pluimhortensia's begint nu een beetje op gang te komen. Een aantal vroeger bloeiende soorten hebben al wel duidelijk bloemen/bloemknoppen zoals de Wim's Red.

  Het kan natuurlijk ook zijn dat hij onder een boom staat en dat hij niet fris groeit dan zou je dit probleem ook kunnen hebben.

  Wat u het beste kunt doen is even een overzicht foto mailen naar onze klantenservice dan kijken we er naar en zullen u een eerlijk advies geven.

  We horen graag van u .

 10. verschelden viviane verschelden viviane

  Geachte,
  ik hoop dat je mij kan helpen, mijn hydrangea pinky winky heeft helaas dit jaar geen bloemen (andere jaren nochtans veel).
  hoe komt dit of wat doe ik verkeerd
  dank bij voorbaat

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.