Menu
Geen producten gevonden

Ilex crenata Dark Green

Ilex crenata Dark Green

U zoekt een geschikte haagplant? Denk dan eens aan de Japanse Hulst! Een gemakkelijke plant, die overal zal groeien en goed in vorm te snoeien is.

Wat zijn de kenmerken van Ilex crenata ‘Dark Green’?

Ilex crenata ‘Dark Green’ is een groenblijvende heester met een opgaande groei. De struik is rijk vertakt en daardoor een ideale haagplant. Zowel lage als hoge hagen van wel 2 tot 3 m zijn mogelijk met deze Japanse hulst. De tuinplant vertoont een sterke gelijkenis met de buxus. De laatste jaren duikt er in de buxushaag nogal eens een schimmel op, die maar moeilijk te bestrijden is. De Ilex is ongevoelig voor deze schimmel en vormt daarom een goed alternatief voor een buxushaag.

Het blad van ‘Dark Green’ is ovaal en loopt lichtgroen uit. Op den duur kleuren de bladeren donkerder. De planten bloeien onopvallend met crème-witte bloemen, tevens komen er in het najaar kleine zwarte besjes aan, waar vogels dol op zijn. De besjes zijn door hun kleur niet opvallend. Bij Tuinplantenwinkel.nl leveren wij de ‘Dark Green’ in verschillende hoogtes. Van 15/20 cm tot en met 60/80 cm. Door snoei bepaalt u zelf uiteindelijk hoe hoog de haag wordt.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe en waar plant u Ilex crenata ‘Dark Green’?

U kunt het hele jaar in onze webwinkel Ilex crenata aanschaffen en vervolgens planten! Wij leveren deze tuinplanten, afhankelijk van de grootte, in potten van Ø 9 cm t/m Ø 29 cm. Ilex crenata stelt maar weinig eisen aan de bodem en groeit zowel in de schaduw als in de volle zon. Wel adviseren wij voor het planten de bodem eerst goed doorlatend te maken door die om te spitten. Verder is het aan te raden om potgrond of aanplantgrond aan de plantgaten toe te voegen. Voor het planten, kunt u het beste de kluit met pot eerst onderdompelen in een emmer water. Dan verwijdert u de pot en zet de planten in de grond. Daarna de plantgaten verder opvullen met grond en goed aandrukken met de voet. Op de website van Tuinplantenwinkel adviseren we bij elke grootte hoeveel planten per strekkende meter of per vierkante meter aangeplant moeten worden om een volle haag te krijgen.

Hoe snoeit en onderhoudt u Ilex crenata ‘Dark Green’ het beste?

De ‘Dark Green’ groeit ongeveer 30 cm per jaar. In het eerste jaar zal dat niet meteen het geval zijn, omdat de planten zich eerst moeten zetten. Deze Japanse hulst is net als de buxus mooi in vorm te snoeien. Wanneer u tweemaal per jaar snoeit, zal de haagplant zich goed vertakken, wordt de plant steeds voller en blijft de snoeivorm strak. Het beste kunt u in de vroege zomer en in september of oktober snoeien. Kies voor het snoeien een wat koelere, bewolkte dag, want bij snoei in de volle zon is de kans op brandschade aan het blad aanwezig.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.