Menu
Geen producten gevonden

Imperata ‘Red Baron’ of Japans bloedgras

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Siergrassen
  • 0
Imperata ‘Red Baron’ of Japans bloedgras

Dit decoratieve siergras is een aanrader voor iedereen die zijn tuin met verschillende grassoorten wil inrichten. De bloedrode kleur van de bladeren stelen de show tijdens de zomer.

Wat zijn de kenmerken van Imperata cylindrica ‘Red Baron’?

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ is een opvallend siergras. Japans bloedgras krijgt, zoals de naam al doet vermoeden gedurende het seizoen felrode tot bloedrode smalle, recht omhoog groeiende bladeren. Aanvankelijk loopt in het voorjaar deze tuinplant uit met onopvallend, lichtgroen blad, maar in de zomer ontstaan de felle kleuren. Door deze kleuren combineert Imperata cylindrica ‘Red Baron’, met een hoogte van ongeveer 40 cm, uitstekend met andere, wat hogere siergrassoorten en vaste, rood of roze bloeiende planten. Ook in een plantenbak op het balkon of terras staat deze tuinplant heel decoratief. De bloempluimen van dit gras vallen niet op en zijn dus niet de reden om voor dit siergras te kiezen. In de winter sterven de bladeren af, om in het voorjaar weer te verschijnen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Hoe plant u Imperata cylindrica ‘Red Baron’?

Japans bloedgras kunt u het hele jaar door planten. Tuinplantenwinkel.nl levert deze plant in een pot. De mooiste verkleuring van het blad krijgt deze plant wanneer ze op een zonnige plek in de tuin kan groeien. Zorg bij het planten voor een goed doorlaatbare bodem; elke normale, humusrijke tuingrond is geschikt. Graaf een plantgat net iets groter dan de kluit, voeg eventueel aanplantgrond toe in het gat; dit bevordert de aangroei. Geef na het planten flink water.

Japans bloedgras combineert bijvoorbeeld erg fraai met lampenpoetsersgras (Pennisetum) of struisriet (Calamagrostis). Laatstgenoemde wordt een stukje hoger dan de Imperata en staat het beste aan de achterzijde.

Hoe moet u Imperata cylindrica ‘Red Baron’ snoeien en onderhouden?

Imperata is een goed winterharde tuinplant. In de winter is het verstandig om het verdorde blad aan de plant te laten zitten. Deze beschermt de tuinplant tijdens strenge winters tegen vorst. In maart knipt u de verdorde bladeren tot vlak boven de grond af. De plant zal dan weer opnieuw uitlopen.

Als de eerste scheuten dan zichtbaar worden, kunt u Imperata cylindrica ‘Red Baron’ vermeerderen door te ‘scheuren’. Dat betekent dat u de wortelkluit van de plant , bijvoorbeeld met een mes of scherpe spade opdeelt in twee of drie delen; deze afzonderlijke delen plant u opnieuw.

Imperata kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!


 

Op de foto: In het voorjaar beginnen de bladpunten van de Imperata 'Red Baron' rood te verkleuren.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.