Menu
Geen producten gevonden

Japans bloedgras

Japans bloedgras

De bladeren van dit siergrasje krijgen in de zomermaanden een rode kleur die richting het najaar steeds intenser wordt en is daarmee een echte blikvanger.

Wat zijn de kenmerken van Imperata cylindrica ‘Red Baron’?

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ begint de lente met een niet opvallende, zachtgroene kleur. In de loop van de zomer verklaart het steeds roder wordende blad de Nederlandse naam: Japans bloedgras. Hoe meer zonlicht, hoe feller de kleur. Deze tuinplant combineert mooi met andere bloeiende planten en voldoet zeker in een oosterse siertuin. Maar ook als kuipplant op het terras of balkon is Imperata cylindrica ‘Red Baron’ een blikvanger. In de nazomer kunnen er kleine, onopvallende witte pluimaren gevormd worden.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

In de herfst en winter verdort het blad, maar in het voorjaar begin het kleurrijke feest opnieuw. De plant neemt daarbij ieder jaar bij een goede groei iets in omvang toe. Het is een siergras die zich goed laat toepassen in grotere groepen, maar ook prachtige combinaties vormt met andere siergrassen en vaste planten. Vooral paars, geel, oranje en roodbloeiende planten leveren prachtige combinaties op. Denk aan Miscanthus, Calamagrostis, Echinacea, Crocosmia, Geum, Agastache en bijvoorbeeld Salvia.

Hoe plant u  Imperata cylindrica ‘Red Baron’?

Imperata cylindrica 'Red Baron' staat het liefst in de volle zon of lichte schaduw: hoe meer zon des te roder de bladeren. Japans bloedgras geeft de voorkeur aan een waterdoorlatende, vochthoudende, voedselrijke bodem. Op zandgrond of zavel voelt deze tuinplant zich het beste thuis.

Maak voor het aanplanten de grond eerst goed los. Verdeel de tuinplanten op het aan te planten stuk border; ongeveer 5 per vierkante meter. Bewerk eerst de aarde waar u gaat planten door deze te verrijken met aanplantgrond of siertuinbemesting. Strooi hiervoor wat aanplantgrond in het gat en vermeng met dit met de aanwezige grond. Maak waar de planten liggen een plantgat, dat iets groter is dan de pot.

Dompel de plant met pot in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen; haal de pot van de plant(knijp een paar keer flink in de randen van de pot als dit  moeilijk gaat) zet het Japanse bloedgras in het gat en vul aan met de omliggende aarde. Druk het geheel nog een keer stevig aan met uw handen.

Hoe moet u Imperata cylindrica ‘Red Baron’ snoeien en onderhouden?

Vooral de jonge planten van Imperata cylindrica ‘Red Baron’ zijn vorstgevoelig. Bescherm de voet van de plant in de winter met een flinke laag bladeren. Zeker wanneer u dit siergras in een pot aanplant is het verstandig deze in de winter bij vorst extra beschermen. Zet de potten dan in een vorstvrije, maar koele ruimte en geef dan af en toe een beetje water om verdroging te voorkomen.

Na de winter mogen alle verdorde bladeren vlak boven de grond worden afgeknipt, zodat jonge, frisse blaadjes voldoende licht en ruimte krijgen om snel door te schieten. Geef dan meteen ook wat organische mest zoals bijv. koemest.

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: In de vroege zomer beginnen de toppen van het blad bij siergras rood te verkleuren. Later in de zomer en het najaar kleurt het blad nog intenser van kleur. De mooiste kleuren krijgt het blad wanneer de plant in de zon staat.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.