Menu
Geen producten gevonden

Klimplanten online kopen bij tuinplantenwinkel

Klimplanten online kopen bij tuinplantenwinkel

Er zijn veel klimplanten die via muren, pilaren of andere planten hun weg naar boven zoeken. Klimplanten zorgen voor hoogte zonder veel plek in te nemen. In bijna elke tuin is daarom wel een plaats voor klimplanten.

Klimplanten zijn er in vele soorten en maten. Belangrijk is dat elke klimplant zijn of haar eigen manier heeft om naar boven te groeien. Er zijn klimplanten die gebruik maken van luchtwortels die zich vervolgens vastzuigen. Daarnaast zijn er klimplanten die slingeren. Er zijn ook klimplanten waarvan de bladstengels zich winden om stengels of draden. Bij het kiezen van de juiste klimplant voor uw situatie is dit van belang. Slingerplanten maken bijvoorbeeld het liefst gebruik van een gaaswerk of gespannen draden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hedera

De meest bekende van alle klimplanten is waarschijnlijk de klimop of hedera. Hedera groeit op bijna elke grond en blijft in de winter mooi groen. Juist deze kenmerken zorgen ervoor dat de plant op veel plaatsen wordt gebruikt om muren en schuttingen te camoufleren. De hedera hibernica is de snelst groeiende soort en uiterst geschikt voor aanplant tegen gaaswerk.

Klimop maakt gebruik van luchtwortels om zich te hechten aan muren of schuttingen. Andere klimplanten die deze techniek gebruiken zijn de parthenocissus of wilde wingerd en de Klimhortensia.

Bloeiende klimplanten

Er zijn uiteraard ook klimplanten met een uitbundige bloei. De clematis en de blauwe regen zijn hiervan mooie voorbeelden. Er zijn veel verschillende soorten clematis. In het voorjaar bloeien de clematis montana en clematis armandii rijkelijk. Grootbloemige soorten (patens groep) bloeien aan het einde van de lente. Een kleine snoeibeurt na de eerste bloei zorgt bij deze groep clematis voor een tweede bloei rond augustus.

De blauwe regen bloeit uitbundig in het voorjaar met aangenaam geurende bloemen. De wisteria sinensis ‘Alba’ bloeit maagdelijk wit. Wisteria’s hebben een enorme groeikracht. Snoeien is echter geen probleem en kan het hele jaar door.

Niets overtreft de romantiek van een bloeiende klimroos. Rozen bloeien soms de hele zomer door. Sommige verspreiden een aangename geur. De rambler rozen groeien uit tot de meest forse exemplaren en bloeien zeer rijk met kleine bloemen in grote trossen. De klimrozen hebben geen techniek om zich te hechten dus het is wel belangrijk ze een handje te helpen.

Ook bloeiend maar minder bekend zijn de kamperfoelie, winterjasmijn, passiebloem en trompetklimmer.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Klik hier voor alle klimplanten

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Els,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over het kopen van klimplanten.

  Kunt u ons een foto sturen van de planten die het niet goed doen, zoals ze er nu bij staan? Dit kunt u mailen naar [email protected]

  Heeft u de plant bij ons gekocht of elders? Als u dat ook even aangeeft in de mail, dan kunnen mijn collega's daar op inspelen.

  Met een foto hebben we een beter beeld van hoe de plant er op dit moment bij staat en kunnen we u ook een beter advies geven.

  (Let op als u meerdere foto's stuurt, dat u ze verkleint of 1 voor 1 stuurt. Onze mailontvanger kan helaas geen grote bestanden verwerken.)

  Met vriendelijke groet.,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. els pauwels els pauwels

  Ik heb in de lente vier clematisplanten geplant. twee daarvan groeien goed maar de andere twee groeien wat en daarna verdort de nieuwe aangroei en zijn we weer terug bij af. de vraag is hoe kan dit??

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw reactie op een blog bericht van tuinplantenwinkel.nl

  Uw vraag kan het beste beantwoord worden door onze klantenservice als u even een mail stuurt dan pakken zij dit op en kijken even na of er niet nog een aantal op ons plantencentrum staan zodat u deze toch nog kunt bestellen.

  U kunt deze sturen naar [email protected]

  We horen graag van u

 4. Hansoe Venema Hansoe Venema

  Wanneer wordt Wisteria brachybotrys 'Showa Beni' of Japanse roze regen weer geleverd.

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het verschil tussen de standaard en XL druivenplant zit hem in de leeftijd en de lengte. In kwaliteit is er geen verschil. Er is sprake van iets meer dan een jaar groeiverschil.

  Dat is niet beter of slechter dus meestal word er gekozen voor de standaard plant dat werkt goed en zal een mooi resultaat geven.

  De druif xl word vaak gekozen als klanten een bestaande volgroeide tuin hebben of een druif bij moet planten. Dan kan het een betere optie zijn omdat hij dan niet teveel achterloopt met de rest van de planten.

  Deze keuze is per persoon verschillend. Als u het leuk vind om een druif aan te planten zouden we adviseren om met de standaard maatvoering starten.

  Veel succes met uw keuze.

 6. Etienne Etienne

  Wat is het essentiele verschil tussen Boskoop Glory en de Boskoop Glory XL ?
  Waarom zou ik voor het een boven het ander kiezen?

 7. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Dat is een goede vraag van u.
  Er is vaak verwarring over het bloeien van een wisteria / blauwe regen.
  Wij leveren allen geente blauwe regens van een hele goede kweker dat doen we al meer dan 20 jaar.
  Deze kweker heeft een hele goede selectie en we kunnen ook de garantie van bloei geven dat is geen probleem.
  Let op geef hem het eerste jaar de kans want ze bloeien op het oude hout dus het jaar erop moet er knop inzitten.

  Dat gaat altijd goed, u kunt dus gerust een blauwe regen bestellen bij ons.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.