Menu
Geen producten gevonden

Palmbomen online kopen bij Tuinplantenwinkel

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in bomen
  • 0
Palmbomen online kopen bij Tuinplantenwinkel

De Trachycarpus fortunei is een van de bekendste palmbomen die we in de Europese tuinen tegen komen. Deze palmboom of wel Chinese waaierpalmboom is een van de meest winterharde soorten die er te verkrijgen zijn.

Naast de Trachycarpus is er de Chamaerops palm of Europese dwergpalm. Deze palmsoort heeft een kortere bladsteel en groeit als een compacte struik. De Chamaerops is wel iets gevoeliger voor vorst in de de winter en dient dus een wat meer beschutte plek te krijgen.
De Trachycarpus wagnerianus is een type met compactere bladeren de Trachycarpus fortunei. De plant groeit trager en zou iets meer vorst kunnen verdragen. De plant is echter een stuk windgevoeliger dan de fortunei.

In onze webwinkel bieden we zowel de Trachycarpus fortunei als de Chamaerops humilis aan. Online is de actuele foto van de verschillende modellen en maten te zien. We importeren onze palmbomen zelf uit Spanje. We kopen ze in bij een van de beste palmboomkwekerijen van Europa. De stammen zijn recht en de planten zijn mooi fris van blad.

Palmbomen kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Al onze palmbomen groeien in pot. Dat heeft als groot voordeel dat ze makkelijk hanteerbaar zijn. Palmbomen kunnen in pot bovendien jarenlang goed blijven. Overpotten is slechts af en toe nodig. Palmbomen kunt u vertrouwd online bestellen in onze webwinkel. Wij hebben een grote voorraad palmen staan en kunnen die het hele jaar leveren.

Trachycarpus fortunei of wagnerianus kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Afbeelding: De Trachycarpus fortunei (1) heeft beduidend grover blad dan de Trachycarpus wagnerianus (2).

Palmbomen beschermen in de winter

Er wordt vaak gedacht dat palmbomen ons klimaat niet kunnen waarderen. Zowel de Trachycarpus fortunei als de Trachycarpus wagnerianus vinden het echter vaak prima. Deze palmbomen kunnen veel meer vorst overleven dan een olijfboom. Alleen bij strenge vorst moet de palm beschermd worden. De winterbescherming van de Trachycarpus is bovendien helemaal niet moeilijk. Let wel extra op wanneer u de palmbomen in een pot heeft staan. De wortels van deze planten zijn gevoeliger voor bevriezing.

Als de weerberichten aangeven dat het streng gaat vriezen, dat wil zeggen meer dan 10 graden onder nul, moet u actie ondernemen. U bindt de bladeren bij elkaar tot een rechte koker. Dit zorgt ervoor dat het bladoppervlak verkleint wordt en daarmee de kans op uitdroging. De bij elkaar gebonden bladeren van de Trachycarpus pakt u vervolgens met vliesdoek in. Dit zorgt ervoor dat de palmboom nog wel kan luchten, maar tegen de felle winterzon beschermd wordt.

Bij planten in pot is het ook belangrijk om de kluit te beschermen tegen strenge vorst. Dit kunt u doen door de pot te isoleren of de pot aan de buitenzijde te bekleden met noppenfolie. We raden aan om de palmboom in pot bij een vorstperiode tijdelijk onder een afdak of in een koude schuur te plaatsen. Zodra de vorstperiode voorbij is kunt u de palm weer buiten plaatsen.
 

Chamaerops humilis beschermen

De Chamaerops humilis dient te worden beschermd bij temperaturen vanaf de -7 graden Celsius en is dus een stuk gevoeliger. Bescherm bij deze soort de complete plant door deze met vliesdoek in te wikkelen. Breng eventueel een extra laag aan bij zeer strenge vorst. Indien mogelijk kunt u deze palm bij vorst tijdelijk in een koude schuur neerzetten.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Bij extreem veel sneeuwval moet u erop letten dat er geen sneeuw in de kern van de Trachycarpus komt. Anders kunnen de nieuwe bladpuntscheuten worden aangetast. Verwijder indien nodig de sneeuw of zorg dat het vliesdoek of een kleed de kern van de palm beschermt.

Wanneer de temperatuur weer boven nul blijft en er sprake is van een zachtere winterperiode dient de bescherming weer van de boom gehaald te worden. De palmboom kan dan weer voldoende luchten waardoor schimmels en bacteriën geen kans hebben.

Palmbomen in pot

Voor palmbomen in pot geldt dat u extra rekening moet houden met vorst en voeding. Omdat de wortels van de palm in pot zich letterlijk boven de grond bevinden zijn ze extra gevoelig. In de winter kan het wortelpakket compleet bevriezen en beschadigt raken. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor uw palm. Belangrijk is daarom dat u kiest voor geïsoleerde pot of isolatie aanbrengt in de pot alvorens u de palm inplant. Dit gebeurd aan de binnenzijde van de pot met uitzondering van de onderzijde. Het water moet tenslotte weg kunnen lopen.

Bij strenge vorst kunt u de pot nog extra isoleren door aan de buitenzijde noppenfolie of rietmatten te bevestigen.

Trachycarpus fortunei beschermen tegen vorst

Afbeelding: Het hart van de Trachycarpus vormt het meest kwetsbare deel van de plant en dient goed beschermd te worden bij strenge vorst (meer dan 10 graden onder nul).

Palmbomen snoeien en bemesten

Het snoeien van een palmboom is erg gemakkelijk. De buitenste bladeren kunnen beschadigd zijn of gaan doorhangen. Verwijder dit blad samen met de bladsteel tot aan de stam. De andere bladeren zullen hierdoor een extra impuls krijgen en beter gaan groeien. Wanneer u in het voorjaar wat voeding toevoegt en dit een keer in de zomer herhaalt, zult u zien dat de Trachycarpus mooi op kleur blijft. Vooral in een pot is dit belangrijk om te doen. Zo kunt u vele jaren genieten van uw online gekochte palmboom.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online palmbomen kopen. Uw tuinplanten worden geleverd binnen 2 tot 4 dagen met aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.