Menu
Geen producten gevonden

Prunus laurocerasus ‘Etna’ Laurierkers

Prunus laurocerasus ‘Etna’ Laurierkers

Zoekt u een wintergroene boom met kleur? Deze laurierensoort loopt uit met een brons-rood gekleurd blad in het voorjaar en de zomer. Door de compacte groeiwijze is hij ook goed in toom te houden.

Wat zijn de kenmerken van de Prunus laurocerasus 'Etna'?

De Prunus laurocerasus-variëteiten behoren tot de familie van de ‘prunussen’, waartoe bijvoorbeeld ook de (sier)kers, de pruim en bijvoorbeeld de perzik behoren. De Prunus laurocerasus 'Etna' heeft donkergroene, glanzende blaadjes. De wintergroene plant krijgt in het voorjaar witte, geurende bloemen. Na de bloei komen er rode bessen aan die uiteindelijk zwart worden. Ze zijn niet eetbaar maar vogels zijn er wel dol op. De Etna onderscheidt zich van zijn soortgenoten door zijn compacte groeiwijze. Nieuwe blaadjes hebben een brons-rode kleur; ze steken mooi af tegen de groene bladeren, die al aan het boompje zitten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Prunus laurocerasus ‘Etna op stam

Bij tuinplantenwinkel bieden we de Etna aan als boom op stam. De planten zijn geënt wat wil zeggen dat de stamhoogte altijd gelijk blijft. De natuurlijke vorm van Etna wordt zonder snoei ongeveer 2 meter hoog. De compacte groei en de geringe groeihoogte zorgt voor compacte en relatief kleine bomen die overal toepasbaar zijn.

Hoe plant u de Prunus laurocerasus 'Etna'?

Het beste zet u de ‘Etna’ op een plek in de zon of halfschaduw. Vóór het planten in de vollegrond is het belangrijk dat u de grond eerst bewerkt. Maak de grond goed los met een scherpe schop. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte. Werk goede aanplantaarde voor bomen en heesters door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat. Plant niet te diep; niet dieper dan de kluit hoog is. Verwijder de pot en plaats de tuinplant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met de hak van je voet. Werk rondom af met een hark en geef bij droogte water.

Hoe moet u snoeien en wat heeft de Prunus laurocerasus 'Etna' verder nodig?

De Prunus laurocerasus 'Etna' is prima in model te snoeien. Dit kan het beste net na de bloei gebeuren. Gebruik bij het snoeien een snoeischaar en geen heggenschaar. Als u de bladeren doorknipt, komen er lelijke ingedroogde randen aan het blad. Snoei niet op een zonnige dag want de gesnoeide takken kunnen dan inbranden. Ook niet snoeien bij vorst. Omdat de boom niet van kalkrijke grond houdt, is het verstandig om af en toe turf rond de tuinplant te strooien.

Kopen in onze webshop

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben en worden zorgvuldig verpakt. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.