Menu
Geen producten gevonden

Prunus laurocerasus ‘Otto luyken’ als haag of vakbeplanting gebruiken

Prunus laurocerasus ‘Otto luyken’ als haag of vakbeplanting gebruiken

Deze laurier blijft goed laag en groeit compact. Mede hierdoor is het een goede plant voor kleinere hagen of vakbeplanting. Lees hier hoe u dat aanpakt.

Wat zijn de kenmerken van Prunus laurocerasus 'Otto Luyken’?

De Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' behoort tot de familie van de ‘prunussen’, waartoe bijvoorbeeld ook de (sier)kers, de pruim, de sleedoorn, de bospest of vogelkers, de abrikoos en de perzik behoren. Het is een breed opgaande, wintergroene sierheester. Omdat de ‘Otto Luyken’ langzamer groeit dan andere lauriervariëteiten, is het een populaire plant voor een haag. Ook als blokbeplanting in een perk is de ‘Otto Luyken’ zeer geschikt. Hij is goed te snoeien. De witte bloei valt in de maanden mei-juni. Meestal volgt enige tijd later nog een nabloei. Op alle waterdoorlatende tuingrond kan deze Prunus geplant worden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'?

Via onze webshop koopt u de Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' in een pot. Wanneer de laurierplanten als haag gebruikt gaan worden, zet u 4 planten per strekkende meter. Als u een blokbeplanting wilt, dan adviseren wij 3 planten per m2. Meer planten per vierkante meter kan ook, zo heeft u sneller resultaat.

Het is belangrijk dat u, vóór het planten, de grond bewerkt. Maak de grond goed los met een scherpe schop. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte. Werk goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat. Plant niet te diep; niet dieper dan de kluit hoog is. Verwijder de pot en plaats de tuinplant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met de hak van je voet. Werk rondom af met een hark en geef bij droogte water. Licht vochtig is voldoende.

Hoe moet u snoeien en wat heeft Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' verder nodig?

De Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ heeft weinig onderhoud nodig. Eenmaal snoeien per jaar is voldoende.Het beste wordt de laurier rond eind juni – begin Juli gesnoeid. Snoei bij voorkeur op een bewolkte koele dag, dat voorkomt brandschade aan het blad door de zon. Snoeien kan in principe het hele jaar door; niet snoeien tijdens de vorst, want dat zorgt voor schade. Als u op deze wijze deze haagplant verzorgt, heeft u jarenlang plezier van een mooie groene afscheiding in de tuin.

Kopen in onze webshop www.Tuinplantenwinkel.nl.

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.