Menu
Geen producten gevonden

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia’ of Laurierkers

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia’ of Laurierkers

De laurier is een van de bekendste haagplanten. Deze ‘Rotundifolia’ heeft groot eirond blad dat snel zorgt voor een dichte haag. Lees hier onze tips.

Wat zijn de kenmerken van Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'?

De ‘Rotundifolia’ behoort tot de familie van de ‘prunussen’, waartoe bijvoorbeeld ook de (sier-)kers hoort. Deze Laurier of eigenlijk ‘laurierkers’ is wintergroen, zodat u het hele jaar een groene haag of struik in uw tuin heeft. De lichtgroene, glanzende bladeren zijn vrij groot. In april en mei bloeit de struik met witte bloementrossen wanneer er niet gesnoeid wordt. Wanneer de tuinplant als haag 2 x per jaar gesnoeid wordt, zal hij niet of nauwelijks bloeien. Na de bloei komen er de zwarte bessen aan. Deze zijn giftig en dus niet eetbaar. Vogels zijn er wel verzot op. Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ kan zowel in de volle zon als in halfschaduw staan. Elke grondsoort is geschikt voor deze struik, maar hij staat het liefst in voedselrijke waterdoorlatende grond.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Waar pas ik deze laurier toe?

De Rotundifolia is een ideale haagplant. Door de snelle groei en het grote blad kunt u in korte tijd genieten van een dichte haag. De planten groeien van nature ook flink in de breedte dus houdt hier rekening mee. U kunt eventueel ook kiezen voor de Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ die een iets smallere groeiwijze heeft. Op een strookje van 50 cm plant u beter een beukenhaag of taxushaag.

Ook als solitaire struik doet de plant het erg goed. In losse vorm kan deze Prunus ‘Rotundifolia’ makkelijk een hoogte bereiken van 4 meter. Als u de onderste begroeiing weghaalt krijgt u een meerstammige kleine boom.

Hoe plant u Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'?

Wij leveren de ‘Rotundifolia’ in diverse hoogtes. De grotere planten leveren wij met een gaaslap om de kluit. Deze kunt u planten vanaf medio oktober tot eind april. Dit is een beetje afhankelijk van het weer. We bieden ook laurierstruiken aan uit pot. Deze kunt u het hele jaar planten. Afhankelijk van de grootte adviseren 2 tot 4 planten per strekkende meter.

Het is belangrijk dat u, vóór het planten, de grond bewerkt. Maak de grond goed los met een scherpe schop. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte. Werk goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat. Plant niet te diep. Niet dieper dan de kluit hoog is. Plaats de plant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met de hak van je voet. Werk rondom af met een hark en geef bij droogte water. Licht vochtig is voldoende. Haal de tuinplant uit de pot. Als de Laurierkers met een gaaslap rond de kluit geleverd is, dan zet u de plant in het plantgat en knip daarna de gaaslap aan de geknoopte bovenzijde los. Laat de gaaslap verder rond de kluit zitten. De kluit kan namelijk uiteen vallen als u de gaaslap helemaal verwijdert.

Wat voor onderhoud heeft Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' nodig?

Wie de Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ als haag gebruikt, moet er rekening mee houden dat de struik behoorlijk breed en hoog kan worden. Als u twee maal per jaar snoeit, kunt u de breedte en hoogte een beetje in toom houden. De beste tijd daarvoor is vlak na de bloei (juni) en nog een keer in september.

Wilt u de struiken een keer flink terugsnoeien? Doe dit dan in het vroege voorjaar, na de winterperiode. In de winter zelf worden laurieren doorgaans niet gesnoeid. Als er door zeer strenge vorst vorstschade aan de toppen optreedt knipt u de takken met vorstschade (bruin blad) in het voorjaar weg.

Kopen in onze webshop

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben en worden zorgvuldig verpakt. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Team Tuinplantenwinkel.nl Team Tuinplantenwinkel.nl

  Beste W. Tomeij.

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Laurier 'Rotundifolia'.

  Zonder foto kunnen we dat niet goed beoordelen. Het is waarschijnlijk niet te weinig water, als dat het geval is dan gaat het blad slap hangen en wordt het in zijn geheel dof.

  Het beste kunt u ons een foto mailen van de planten naar [email protected] Met een beeld erbij kunnen we u het beste advies geven.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. W.tomeij W.tomeij

  Onze prunus rotundifolia krijgt boven aan nieuwe scheuten bruine randen aan de bladeren en zij krullen een beetje. Teveel of te weinig water gegeven ? Dank u voor het antwoord.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.