Menu
Geen producten gevonden

Rosa 'Schneewittchen' – trosroos of floribunda roos

Rosa 'Schneewittchen' – trosroos of floribunda roos

Vanaf juni tot november kun u maandenlang genieten van de voortdurende bloei van Rosa ‘Schneewittchen’. Een sterke trosroos die zowel in de tuin als in pot niet teleur zal stellen.

Wat zijn de kenmerken van Rosa 'Schneewittchen'?

Rosa ‘Schneewittchen’ is wellicht een van de meest bekende struikrozen wereldwijd. De roos behoort tot de familie van de struikrozen die ook wel ‘floribunda’ rozen worden genoemd. Flora betekent bloem en ‘bunda’, gebundeld. Trosrozen hebben een opgaande groei, waarbij de rozen dus in bundels bijeen staan. De rosa Schneewittchen is ook bekend als de rosa ‘Korbin’ en rosa ‘Iceberg’. Beide zijn synoniemen voor dezelfde roos.

Op een zonnige plek of in de halfschaduw zal deze tuinplant van juni tot november bloeien. De mooie, witte bloementrossen combineren heel goed met andere tuinplanten. In de winter verliezen de rozen hun blad. Volgroeid wordt trosroos ‘Sneeuwwitje’ 120 cm hoog. Wij adviseren 3 tuinplanten per m2 als u meer rozen bij elkaar gaat zetten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Rosa ‘Schneewittchen’ wordt ook als stamroos gekweekt. Hierdoor ontstaat een rozenboompje. Met al die witte bloemen op ooghoogte kunt u vervolgens nog meer van deze roos genieten. Tuinplantenwinkel.nl biedt de Rosa ‘Schneewittchen’ op stam aan in diverse hoogtes. Kijk hiervoor bij rozen > rozen op stam.

Hoe plant u Rosa 'Schneewittchen'?

Het beste zet u rozen op een (half)zonnige plaats in de tuin. Dat bevordert de bloei en de gezondheid van de plant. Het is belangrijk bij het planten van de rozen te zorgen voor een goede start. Daarom de grond eerst goed doorlatend maken, zodat water niet blijft staan, maar in de grond kan dringen. Zorg verder dat de grond humusrijk is door wat potgrond of aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat. Plant de roos zo in het plantgat, dat het oculatiepunt (de knobbel op de stam waar de takken uitkomen) net onder de grond komt te zitten. Rozen die in een pot door ons geleverd worden, hebben dat punt vaak al onder de aarde; die hoeven dus niet dieper dan de kluit hoog is, geplant te worden. Voeg de grond weer toe aan het gat en druk de aarde rond de kluit goed aan, waarna u ruim water geeft.

Hoe moet u Rosa 'Schneewittchen' snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

We verzorgen onze rozen in onze Tuinplantenwinkel continu. Zo zijn ze altijd klaar zijn om uw tuin op te fleuren. We snoeien de uitgebloeide stengels terug, zodat de roos snel weer nieuwe scheuten en bloemen aanmaakt. Rosa Schneewittchen kan zo door blijven bloeien tot aan oktober of zelfs november als de vorst op zich laat wachten.

Naast het wegknippen van verbloeide rozen is het belangrijk de rozen ieder voorjaar kort terug te snoeien. Dit doet u het beste in maart. Een te vroege snoei kan leiden tot vorstschade aan de plant. Snoei altijd bij temperaturen boven nul. Voor uitgebreide verzorging- en snoeitips voor struikrozen, waartoe de trosrozen behoren, kijkt u bij elke soort roos onder het kopje ‘Snoei en onderhoudstips’.

Naast de snoei is het belangrijk rozen regelmatig van extra voeding te voorzien. Dit zorgt voor een krachtige groei, meer bloemen en een verminderde vatbaarheid voor ziektes. Luizen vormen soms een probleem voor de rozen maar meestal groeit de struik hier uiteindelijk doorheen en lost het probleem zichzelf op. 

Naast de snoei is het belangrijk rozen regelmatig van extra voeding te voorzien. Dit zorgt voor een krachtige groei, meer bloemen en een verminderde vatbaarheid voor ziektes. Luizen vormen soms een probleem voor de rozen maar meestal groeit de struik hier uiteindelijk doorheen en lost het probleem zichzelf op. Geef de voeding in het voorjaar in de maand april en geef nog een extra gift in juni of juli. Dit kan het beste met een organische meststof zoals culterra of onze eigen bio-meststof.

Kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl.

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De roos is goed te combineren met lavendel daar heeft u gelijk in.
  In plaats van kattenkruid de Nepeta kunt u de salvia nemorosa 'Ostfriesland' nemen of de minder bekende maar een hele mooie variant genaamd Salvia nemorosa 'Caradonna'.
  Daar heeft u zeker lang plezier van.
  Wat ook leuk te combineren is met de witte roos en eventueel de salvia of de lavendel is de Geranium Rozanne. Deze plant bloeit werkelijk de hele zomer en heeft een hele mooie helderblauwe open bloem.

  Met deze soorten samen krijgt u een mooie blauwe mix evt nog te combineren met de Gaura als het anders te veel blauw word.


  Probeer het maar succes verzekerd !

 2. Tineke Hoekstra Tineke Hoekstra

  Beste lezer van deze mail,

  Hartelijk dank voor uw uitgebreide info over de roos schneewittchen. Ik zou zo graag een tip krijgen om die plant met een mooi en lang bloeiende blauwe vaste plant te combineren.
  Is lavendel een optie? Of kattenkruid (of trekt die juist katten aan????Dat willen we absoluut niet....veel in de buurt).
  Wij zouden het heel erg fijn vinden als u ons een tip hierover wilt geven.

  Wij hopen iets van u te horen.

  Met vriendelijke groet,

  Paul van der Velde en Tineke Hoekstra.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.