Menu
Geen producten gevonden

Sedum 'Herbstfreude'

Sedum 'Herbstfreude'

Sedum 'Herbstfreude' heeft een prachtige bloei in de late zomer en de herfst. De plant is daarnaast ook erg aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Wat zijn de kenmerken van Sedum 'Herbstfreude'?

Sedum ‘Herbstfreude’, de naam zegt het al, bloeit in de herfst. De onregelmatige schermbloemen worden gevormd door vele kleine rode bloemetjes, net sterretjes. De grijsgroene bladeren zijn vettig; vandaar de Nederlandse naam ‘Vetkruid’. De bladeren dienen als opslagplaats voor vocht. Bij droogte wordt dit vocht uit de bladeren door de tuinplant gebruikt. In nattere tijden wordt er opnieuw vocht opgeslagen. Daardoor is deze plant in staat om droogte te doorstaan.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Het blad heeft een groengrijze kleur en verschijnt al vroeg in het voorjaar. De bloemen ontwikkelen zich vanaf de zomer en krijgen hun kleur in de late zomer en de herfst. Een leuke bijkomstigheid is, dat Sedum 'Herbstfreude' vlinders en bijen aantrekt. Wanneer u de bloemen aan de plant laat zitten, geeft dat in de winter een mooi beeld; zeker wanneer er een laagje sneeuw op komt.

Sedum-soorten komen oorspronkelijk uit Mexico: ze zijn er als kamerplanten, als struiken en zoals bij Sedum 'Herbstfreude' als vaste tuinplanten voor elke tuin. Het zijn gemakkelijke planten die zich overal laten toepassen. Een andere bekende cultivar of variëteit is de Sedum ‘Matrona’ met paars aangelopen bladeren en stengels.

Hoe plant u Sedum 'Herbstfreude'?

Geef Sedum ‘Herbstfreude’ een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Elke goed doorlaatbare, droge, voedzame bodem is geschikt. Als u meer planten bij elkaar gaat zetten, omdat u er bijvoorbeeld een plantvak mee wilt vullen, dan raadt Tuinplantenwinkel.nl 7 planten per m2 aan. Maak eerst de grond goed los, voordat u gaat planten; er mogen geen harde lagen meer in zitten. U graaft de nodige plantgaten, die net iets groter zijn dan de kluit.

Strooi vervolgens eventueel wat aanplantgrond in de plantgaten om het aangroeien te bevorderen. Dompel de tuinplanten met pot en al even onder in een emmer water, verwijder dan de potten en plaats ze in de gaten. Met de omliggende aarde maakt u de gaten weer dicht. Druk de grond rond de voet van de tuinplanten stevig met u handen aan en geef na het planten wat water.

Hoe moet u Sedum ‘Herbstfreude’ snoeien en onderhouden?

Sedum ‘Herbstfreude’ wordt ongeveer 50 cm hoog. De planten hoeven in principe niet gesnoeid te worden. U kunt deze tuinplant gemakkelijk scheuren (stekken of uitdunnen), wanneer hij te groot wordt. In mei of juni neemt u hem met wortel en al uit de grond en deelt u de wortel in stukken, die u, indien gewenst, op een andere plaats kunt planten. Na de bloeiperiode of na de winter kunt u de afgestorven delen boven de grond afknippen. In de late lente gaat Sedum ‘Herbstfreude’ dan weer groeien.

U hoeft geen meststoffen te geven, omdat dat de groei zal bevorderen; Sedum wordt dan te lang en gaat omvallen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de Sedum op deze foto zijn net geopend en hebben nog een roze kleur. Bij het ouder worden van de bloem verkleurt de bloem bruinrood.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.