Menu
Geen producten gevonden

Taxus planten met kluit

 Taxus planten met kluit

Taxus is een groenblijvende heester, mooi als donkergroene achtergrond in de border en uitermate geschikt voor vormsnoei zoals hagen en blokbeplanting.

Wat zijn de kenmerken van Taxus met kluit?

Taxus is een eeuwenoude inheemse tuinplant. De plant is lid van de coniferenclub maar heeft een hele andere uitstraling. De naalden zijn donkergroen en blijven het hele jaar door aan de plant zitten. Daarnaast is de Taxus baccata zeer winterhard. Het hout van de taxus is zeer taai en buigzaam, vandaar de Nederlandse naam Venijnboom. De vrouwelijke variant krijgt in het najaar rode bessen. De Venijnboom staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed waterdoorlatende, vruchtbare, kalkrijke  bodem.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Omdat hij uitermate goed te snoeien is, wordt de plant vaak gebruikt als haagplant. Zelfs snoei tot op het kale, naaldloze hout zorgt toch al snel voor nieuwe frisse scheuten.

Ook als solitaire tuinplant is de Taxus een aanwinst voor uw tuin. Taxus groeit vrij traag en kan erg oud worden en het is daarom aan te bevelen bij de koop meteen de uiteindelijk gewenste hoogtemaat aan te schaffen. Tuinplantenwinkel heeft een breed assortiment aan maatvoeringen. De meest gebruikte venijnboom is de Taxus baccata. De maatvoeringen worden aangegeven als twee cijfers met daartussen een onderbrekingsteken of schuin teken; bijvoorbeeld 50-60 cm. Deze maatvoering wil zeggen dat de plant bij aanschaf tussen de 50 en 60 centimeter groot is. In onze webshop vindt u tal van maatvoeringen van klein tot groot. In het winterseizoen (van oktober tot medio april) is het mogelijk Taxus planten met kluit te kopen en te planten.

Hoe plant u Taxus met kluit?

Taxus met kluit wordt door Tuinplantenwinkel.nl geleverd met een beschermend net rond de wortels. Dit zorgt ervoor dat de haarwortels niet beschadigd worden en de kluit niet uiteenvalt. We raden aan om het net niet te verwijderen.

Spit vooraf de bodem goed los; ook de eventueel dieper zittende, vaste lagen (als de grond te nat blijft kan dit wortelrot veroorzaken). Maak een plantgat dat iets groter is dan de kluit en zet de Taxus erin. De tuinplant mag niet veel dieper staan dan de bovenkant van de kluit. Vermeng voordat u de kluit in het plantgat plaatst wat aanplantgrond door de aarde. De aanplantgrond zorgt voor een verrijking van de grond waardoor de taxus beter aangroeit. De aanplantgrond kunt u ook bestellen in de webwinkel. Nu is het tijd om de kluit in het gat te zetten. Er mag niet meer dan twee vingerdiktes aarde op de wortels komen te liggen. Druk dan de grond goed aan met je voet..

Na het planten is het goed om de plant een keer goed te bewateren zodat de grond goed aanzakt. Als u hem in de winter plant hoeft u de eerstvolgende tijd geen extra water te geven behalve bij extreme droogte. Vanaf het voorjaar is het wel noodzakelijk om het weer goed in de gaten te houden en bij droogte de plant van wat extra water te geven.

Hoe moet u Taxus met kluit snoeien en onderhouden?

De Taxushaag kan het best tweemaal per jaar gesnoeid worden. Een keer in juni voor de langste dag om de snel gegroeide, jonge scheuten af te knippen en de tweede keer in september om de haag netjes in structuur en vorm te houden. Gebruik een scherpe schaar en snoei nooit met zonnig weer, de naalden kunnen dan verbranden. Voor een ingrijpende  snoeibeurt tot dichtbij of op het kale hout is het vroege voorjaar de beste periode; er vormen zich dan al snel, nieuwe, jonge scheuten. Als de Venijnboom niet gesnoeid wordt, groeit hij uit tot een boom van wel 10 meter; maar dat duurt wel een aantal jaren.

Als u een taxushaag of plant wilt aanplanten in de zomer, dan kunt u kiezen voor planten in pot. Deze zijn het hele jaar door online te bestellen en te planten.

Taxusplanten met kluit kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De taxus als haag vertakt zeer dicht. In het voorjaar (op de foto) loopt de taxus uit met lichtgroen loof dat later in de zomer donkerder kleurt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.