Menu
Geen producten gevonden

Vlammende kleuren met de Achillea millefolium ‘Paprika’

Vlammende kleuren met de Achillea millefolium ‘Paprika’

De vuurrode schermen van deze vaste plant vormen een prachtig gezicht in de zomer. Waar staat deze plant het liefst en met welke planten is hij goed te combineren?

Wat zijn de kenmerken van Achillea millefolium ‘Paprika’?

Achillea millefolium wordt ook wel duizendblad genoemd en verwijst naar de zeer de fijne bladeren van deze plant. De bladeren zijn ook bruikbaar als kruid in de keuken! Deze ‘Paprika’ wordt echter meer gewaardeerd om de felgekleurde rode bloemen. Als de bloemen verwelken krijgen de schermen een oranjebruine kleur. De bloemen staan in horizontale schermen bovenaan de bloemstengels. De hoogte van volgroeid ‘Duizendblad’ inclusief bloem is 60 cm. De plant groeit als pol uit en zal ieder jaar iets breder worden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Door de beperkte hoogte is deze tuinplant ook geschikt voor de kleinere ruimtes. Zet er een aantal bij elkaar en u vult de border met een tuinplant die van juli tot september oranje-rode schermbloemen krijgt. Vaker wordt deze vaste plant gecombineerd met andere vaste planten. Denk dan bijvoorbeeld aan de aarvormige bloemen van salvia, agastache en stachys monieri. Ook in combinatie met siergrassen zoals pennisetum, calamagrostis en stipa combineert deze plant prachtig.

Achillea millefolium ‘Paprika’ kan natuurlijk ook solitair of in een pot (voor balkon of terras) geplant worden. De bloemen trekken bijen, hommels en vlinders aan. De tuinplant is winterhard. Verliest in de winter wel zijn bladeren. Verder kunt u hem als snijbloem of gedroogde bloem verwerken in een boeket.

Hoe plant u Achillea millefolium ‘Paprika’?

Tuinplantenwinkel levert de Achillea millefolium ‘Paprika’ in een pot van 9 x 9 cm en adviseert 5 planten per vierkante meter. De beste standplaats is in de zon in een vrij droge, normale tuingrond. Zet ze niet in de schaduw van bomen of struiken. Voor het planten is het belangrijk om de grond goed doorlaatbaar te maken. Er mogen geen harde lagen in zitten en er mag geen water op blijven staan.

Leg de tuinplanten vervolgens ongeveer op de plaats waar u ze wilt zetten. Graaf op elke plek een plantgat net wat groter dan de pot. Om het aangroeien te bevorderen kunt u wat aanplantaarde in het gat strooien. Dit kunt u bij Tuinplantenwinkel bestellen. Dompel daarna elke tuinplant onder in een emmer water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen. Verwijder de potjes en plaats elke tuinplant in een plantgat. Vul met omliggende aarde het gat verder op en druk dat stevig met uw handen aan. Geef wat water. Herhaal dit af en toe, zeker in een droge periode.

Hoe moet u Achillea millefolium ‘Paprika’ snoeien en onderhouden?

Om de bloei van Achillea millefolium ‘Paprika’ te bevorderen, strooit u af en toe wat kalk rond de voet van de plant. Dit zorgt voor de aanmaak van veel bloemknoppen en bovendien voor een lange bloeiperiode, een lekkere geur. Deze tuinplant wordt ieder jaar iets ouder waardoor soms de bloei verminderd. Door hem ongeveer elke drie jaar te vernieuwen kunt u de plant ‘verjongen’ en bent u verzekerd van een rijke bloei. Dit kunt u doen door de plant aan het einde van de winter te ‘scheuren’. Dan spit u de plant uit de grond en steekt er met een scherpe schop een deel af. De beste delen zet u opnieuw in de grond, zoals hierboven beschreven.

Verwijder verder onkruid tussen het duizendblad.

Achillea ‘Paprika’ kopen in onze webshop?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De rode bloemen staan met velen bij elkaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.