Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-laurier - basic

Leilaurieren zijn wintergroen en bieden dus ook in de winter goed privacy. In het voorjaar verschijnen er witte bloemaren aan de leiboom die kleur geven. Het donkergroene blad is leerachtig van structuur en glanst in de zon. De Lei-Laurier wordt gesnoeid als een haag. Hierdoor ontstaat een dicht netwerk van takken en bladeren. Hier vindt u snoeitips voor onze leibomen.

In strenge winters kan het blad van een laurier vorstschade oplopen. Gebruik daarom deze leiboom niet op open, winderige plaatsen. Een wintergroen alternatief voor de Lei-Laurier met een fijnere structuur is de Lei-Conifeer. Al onze leibomen zijn stuk voor stuk eigenhandig geleid. Dit doen we al meer dan 25 jaar.

Lei-Laurier kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u twee groepen Lei-Laurierbomen. Dit zijn de laurieren uit de laurocerasus groep en de lusitanica groep. De eerste groep omvat de meest bekende en toegepaste soorten. Dit zijn de Prunus laurocerasus ‘Novita’ en de Prunus laurocerasus ‘Caucasica’. Beide laurierbomen zijn wintergroen en hebben leerachtig blad. Er is een minimaal verschil in bladvorm en bladkleur tussen de twee soorten waarbij de ‘Novita’ iets breder blad en een wat lichtere kleur groen heeft. Zowel de ‘Novita’ als de ‘Caucasica’ groeien goed dicht.

De lusitanica groep wordt ook wel de Portugese laurier genoemd. Ook deze lauriersoort is goed te gebruiken als leiboom. Deze groep laurieren heeft een veel kleiner blad dan die bij de laurocerasus groep. De groei is tevens iets trager, maar de bomen vormen uiteindelijk wel een net zo dicht scherm.

Lei-laurier winterhard?

In principe is een lei-laurier goed winterhard in ons klimaat. Toch kunnen deze groenblijvende leibomen schade oplopen als de temperatuur verder daalt dan 15 graden onder nul. We spreken dan over zeer strenge vorst. Zeker op een niet-beschutte standplaats kunnen deze temperaturen zorgen voor bevriezing van het blad en takdelen hetgeen flinke schade kan veroorzaken. 

Om die reden raden wij bij Tuinplantenwinkel.nl aan deze lei-laurieren alleen toe te passen op een enigszins beschutte standplaats. In stadstuinen of tuinen die zijn gelegen in de stads- of dorpskern is dit vaak het geval. In het buitengebied of in situaties waarbij de ruime meer open is, adviseren wij een alternatief te kiezen in de vorm van een bladverliezende leiboom zoals de lei-amberboom of lei-haagbeuk.

Let op: De lei-Laurier uit de Basic-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Laurier - Basic

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.