Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-laurier - classic

De Laurier is een veelzijdige plant. Het zijn stevige wintergroene planten die al jaren als haagplant worden gebruikt. Als leiboom zijn ze minder bekend maar biedt de plant dezelfde voordelen. Leilaurieren zijn goed wintergroene planten met stevig leerachtig blad.

Lei-Laurier kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u twee verschillende variëteiten Lei-Laurierbomen: De ‘Novita’ en de ‘Caucasica’. Beide komen uit dezelfde groep; namelijk de Prunus laurocerasus. De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ heeft iets smaller gevormde bladeren met een donkergroene kleur. De bladeren van de Novita zijn iets groter en iets lichter gekleurd. Zowel de ‘Novita’ als de ‘Caucasica’ groeien goed dicht.

In het voorjaar verschijnen er witte bloemaren in de Lei-laurier. De bloemen staan in langwerpige trossen bijeen. Lei-Laurieren groeien redelijk snel. Het scherm van de leiboom vormt een gesloten geheel en biedt goede privacy.

Lei-laurier winterhard?

In principe is een lei-laurier goed winterhard in ons klimaat. Toch kunnen deze groenblijvende leibomen schade oplopen als de temperatuur verder daalt dan 15 graden onder nul. We spreken dan over zeer strenge vorst. Zeker op een niet-beschutte standplaats kunnen deze temperaturen zorgen voor bevriezing van het blad en takdelen hetgeen flinke schade kan veroorzaken. 

Om die reden raden wij bij Tuinplantenwinkel.nl aan deze lei-laurieren alleen toe te passen op een enigszins beschutte standplaats. In stadstuinen of tuinen die zijn gelegen in de stads- of dorpskern is dit vaak het geval. In het buitengebied of in situaties waarbij de ruime meer open is, adviseren wij een alternatief te kiezen in de vorm van een bladverliezende leiboom zoals de lei-amberboom of lei-haagbeuk.

Het blad van de Leilaurier is jaarrond diepgroen. Als u meer kleur zoekt is de Lei-Photinia of Lei-Glansmispel aan te raden. Deze loopt in het voorjaar uit met rood gekleurd blad.

Al onze leibomen zijn stuk voor stuk eigenhandig geleid en/of geselecteerd. Dit doen we al meer dan 25 jaar. Met het complete productieproces in eigen hand koopt u bij Tuinplantenwinkel een echt kwaliteitsproduct waar veel aandacht in zit. In pakketvorm vindt u alle benodigde materialen voor een strak geheel. U kunt de Lei-Laurier en accessoires ook los bestellen in onze webshop.

 

Let op: De lei-Laurier uit de Classic-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Laurier - Classic

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.