Informatie over parrotia persica

De Parrotia persica is een mooie boomsoort die vele toepassingen kent. Natuurlijk kan hij als hoogstam boom aangeplant worden, maar daarnaast is hij bijvoorbeeld ook perfect geschikt om er een leiboom van te maken.

 

Parrotia persica perzisch ijzerhout meerstammig

Naast de leivormen, leent de Parrotia persica zich uitstekend voor het vormen van een meerstammige boom. De natuurlijke groeiwijze is namelijk struikvormig, met vanaf de grond direct vertakkingen. Daarnaast is de groeiwijze van de takken op zich ook nog eens enigszins grillig, waardoor er prachtig grillige stammen gevormd kunnen worden. Omdat een Parrotia persica goed te snoeien is, kan hij goed in toom gehouden worden. Als er ruimte is voor een grote meerstammige boom dan kan hij doorgroeien, maar is die ruimte er niet dan kan hij klein gehouden worden.

 

Parrotia persica middelgrote boom

De parrotia persica perzisch ijzerhout kan zeer goed op droge grond en het is een middelgrote boom met spectaculaire herfstkleuren die in de bovenste helft van de boom aan de rand purperrood kleurt het is een bijzondere verschijning de boom heeft een mix van kleuren en is een prachtige solitair de boom staat in volle bloei in het vroege voorjaar maar de bloemen vallen niet op het zijn kleine rode bloemetjes. De kleine bloemhoofdjes komen net voordat de felrode helmknoppen zich ontluiken deze bladverliezende boom kan zowel in de halfschaduw als in de zon staan de bladeren zijn omgekeerd eirond in de herfst geel, maar in de zomer heeft hij een glanzend blad, de oudere bomen hebben mooie afbladderende schorsplaten op de stam zeker in kleinere tuinen kan hij goed geplant worden. Het glanzende blad is onregelmatig gegolfd en heeft soms wat paarsbruine vlekken in het blad,maar dat is bij deze boom geen probleem. De parrotia persicaria perzisch ijzerhout kan zowel in halfschaduw als in de zon is ideaal voor kleine tuinen de top groeit veelal scheef dus als je van een rechte top houd kunt u het beste ondersteunen. Als de boom aangeplant word in de half schaduw is de half open kroon beter bestand tegen de felle zon voor de belangijkste sierwaarde geldt het afkleuren in de herfst dat dit bij deze boom afhankelijk is van de standplaats dus de herfstverkleuring is niet van te voren te bepalen.

 

De boom is goed te combineren met heesters of andere planten en groeit het beste in de volle grond andere planten zullen zich rond de boom gewoon ontwikkelen en de aangeplante tuinplanten kunnen goed gecombineerd worden. De parrotia persica perzisch ijzerhout is ook te bezichtigen op de kwekerij de kwekerij van tuinplantenwinkel.nl is een groot plantencentrum waar u de boom uit kunt zoeken. Als u de parrotia persica hoogstam aan gaat planten is het verstandig om een of meerdere boompalen te planten. Plaats de boompalen direct naast de pot kluit, wij van tuinplantenwinkel.nl bezorgen de bomen tegen lage bezorgkosten met onze eigen bezorgdienst de bezorgkosten ook wel transportkosten genoemd vind u bij elk product benoemd door onze eigen bezorgdienst is de kans op schade nihil en met een goed werkende track en trace code ziet u precies hoe laat de bezorger bij u arriveert. Door dat we bezorgen met onze eigen bestel bussen die gesloten zijn is uitdrogen van de pot kluit of kluiten onmogelijk gebruik bij het verplanten of aanplanten aanplantgrond, zodat de wortels een goede start krijgen. De grondsoort is minder van belang dit onder vangt u door in het plantgat aanplantgrond toe te voegen of in het plantgat potgrond te mixen. Veder heeft u bij tuinplantenwinkel.nl aangroeigarantie dus u loopt geen risico.

 

Parrotia persica jonge boom snoeien

Doordat de Parrotia persica goed te snoeien is, leent hij zich goed als leiboom, pilaar / smalle boom of meerstammige boom. Let er in alle gevallen wel op dat er tijdig en regelmatig (minimaal 1x per jaar) wordt gesnoeid. Als de takken die weggesnoeid moeten worden, te dik zijn, kunnen er gaten in de kroon ontstaan die definitief niet meer dichtgroeien. Dat zou zonde zijn. Bij de meerstammige bomen kunt u de onderste takken van de stammen wegknippen. Op die manier komen de mooie, grillige vormen van de stammen beter tot hun recht.

 

Verschillende soorten Parrotia persica hoogstam boom op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u een aantal verschillende varianten van de Parrotia vinden. De leiboom en boogbomen worden vaak gekozen als (beter) alternatief voor de Beukenboom. De stam van de Parrotia hoeft niet ingepakt te worden met jute. Daarnaast heeft de Parrotia een net zo klassieke uitstraling als de Beuk (Fagus sylvatica) en een nog mooiere herfstkleur.

Verder is er een dwergvorm met een smallere opgaande groeiwijze. Deze Parrotia persica 'Persian Spire' kan op elke plek in de kleinere tuin of zelfs bloempot op het terras uit de voeten.

 

Veelgestelde vragen over Parrotia persica:

Hoe snel groeit Perzisch Ijzerhout?

Antwoord: Afhankelijk van de standplaats en grondsoort, zal de Perzisch ijzerhout 40 tot 70 cm per jaar groeien.

 

Hoe Parrotia persica snoeien?

Antwoord: U kunt daar niets verkeerds aan doen, u kunt ze snoeien wanneer het u past, in de zomer maar ook in de winter.

 

Hoe groot wordt Perzisch Ijzerhout?

Antwoord: De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van standplaats en grondsoort. Dit zal variëren tussen de 350 en 500cm.

 

Welke grond Parrotia persica?

Antwoord: Wij van tuinplantenwinkel.nl adviseren om aanplantgrond te gebruiken, tijdens het planten van de Parrotia persica.

 

parrotia persica als boogvorm boom meerstammige struik of leiboom

 

Inspiratie Parrotia persica:

De natuurlijke groei van de parrotia persica is een struikvorm

 

Parrotia persica is er in verschillende soorten vormen verkrijgbaar. Zoals bijvoorbeeld als meerstammige struik.

 

het snoeien van de vlamboom is erg belangrijk om het mooi in vorm te houden

 

De Vlamboom wordt vaak als solitair aangeplant in de tuin. De Parrotia persica bloeit in februari - maart erg onopvallend.

 

Perzische ijzerhout of vlamboom is de nederlandse naam voor parrotia persica

 

De Parrotia persica verliest zijn blad in de winter, maar pas nadat hij zijn prachtige herfstkleuren heeft laten zien. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.