Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over laurier 'rotundifolia'

Van alle lauriersoorten wordt deze van oudsher het meeste aangeplant. Het dikke leerachtige blad van deze plant valt meteen in het oog. Niet alleen het blad maar ook de plant zelf is uiterst robuust en kan tegen een stootje. Voluit heet de plant Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’. Deze haagplant is door zijn sterke en bossige groei uitstekend geschikt voor hogere en/of iets bredere hagen. Wilt u liever een smalle haag dan kunt u beter kiezen voor de Taxus baccata of beukenhaag.

Deze laurier is een erg gemakkelijke tuinplanten die weinig eisen stelt aan de bodem. Zowel in de zon als in de schaduw kan de plant prima uit de voeten. Op een goed doorlatende, niet te natte bodem voelt de plant zich het beste thuis.

Laurier ‘Rotundifolia’ kopen

In onze webwinkel vindt u planten die potgekweekt zijn en planten met kluit. Potgekweekte planten kunt u het hele jaar door kopen en planten. Planten met een kluit komen uit de volle grond en kunnen alleen worden geplant tijdens het ‘winterseizoen’. Dit is vanaf medio oktober tot medio april. De periode is afhankelijk van het weer en kan licht afwijken. Voordeel van planten met kluit is dat ze relatief voordeliger zijn in aanschaf en verkrijgbaar zijn in meerdere (en grotere) maatvoeringen. De maatvoering bepaald hoeveel planten u per strekkende meter haag nodig heeft. Dit aantal vindt u op de productpagina’s.

Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ snoeien en onderhouden

Deze haagplant laat zich prima snoeien. Door het snoeien vertakt de struik steeds meer waardoor een volle en dichte haag ontstaat. Het snoeien dient jaarlijks minimaal een keer uitgevoerd te worden maar mag ook gerust 2 keer. We raden aan om de haag te snoeien rond eind juni/begin juli. Snoei bij voorkeur op een koele en bewolkte dag. U kunt de haag nog een tweede keer snoeien in september of tijdens de wintermaanden als het niet vriest.

Als u de haag of struik te groot vindt worden is het bij laurieren ook prima om ze flink terug te knippen. Snoei de struik dan aan het einde van de winter tot de gewenste hoogte terug.

 

Laurier 'Rotundifolia'

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.