Informatie over hazelaars

Al zou je het misschien niet meteen zeggen, ook de Hazelaar is een uitgebreide plantenfamilie. Allereerst is er de Toverhazelaar. Een vrij forse struik die in het vroege voorjaar, als vele planten nog in rust zijn, al zijn bloemen toont. Een andere opvallende verschijning is de Kronkelhazelaar. De stammen en takken van deze soort maken letterlijk de vreemdste bochten. Dit geeft in de wintermaanden een prachtig silhouet! Tenslotte is er nog de Schijnhazelaar. Dit is een lagere soort dan de overige hazelaars en daardoor beter geschikt voor in een keinere tuin. De hazelaars met eetbare vruchten vindt u terug in de categorie fruit. 

Hazelaars snoeien en verzorgen

De meeste Hazelaars groeien uit tot een flinke struik (op de Schijnhazelaar na). Bekijk daarom eerst of de beoogde standplaats geschikt is om er een hazelaar te planten. Hazelaars verdragen snoei goed, dus mocht de tuinplant uiteindelijk te groot worden, dan kan deze prima (flink) gesnoeid worden. Dit kan in de wintermaanden gebeuren. Zorg er verder voor dat Hazelaars tijdens warme en droge periodes in de zomer op tijd en voldoende extra water krijgen.

Hazelaars kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De categorie Hazelaars is onderverdeeld in drie populaire groepen; de Kronkelhazelaar, Schijnhazelaar en Toverhazelaar. Bij elke groep vindt u een aantal verschillende cultivars. Deze verschillen onderling in bladkleur, grootte en of bloemkleur. Zoals gezegd kunt u de Hazelaars met eetbare noten vinden bij de categorie fruit; dit zijn de Hazelnoten. Als u uw keuze heeft gemaakt, zorgen de medewerkers van Tuinplantenwinkel.nl er voor dat uw Hazelaar netjes ingepakt en zonder schade bij u wordt bezorgd. Door onze eigen bezordienst, is de kans op schade tijdens het transport uitgesloten. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.