Menu
Geen producten gevonden

Acer palmatum ‘Dissectum’

Acer palmatum ‘Dissectum’

Deze gracieuze verschijning heeft elk seizoen iets te bieden. De grillige takkenstructuur in de winter, een frisse uitstraling in het voorjaar en prachtige herfstkleuren in het najaar.

Wat zijn de kenmerken van Acer palmatum ‘Dissectum’?

Acer palmatum ‘Dissectum’ heeft zeer fijne, handvormige (palmatum verwijst naar handpalm) diep ingesneden, groene bladeren met een schitterende oranje/rode herfstverkleuring. Door zijn grillige, afhangende takkenstructuur staat deze tuinplant mooi aan de rand van een vijver of in een pot op het balkon of terras. Deze miniatuurboom is een langzame groeier en wordt uiteindelijk 150 cm hoog. In de breedte kan de plant wel doorgroeien. In de winter, na het bladverlies, zorgt de kleurrijke schorstekening en de grillige takkenstructuur voor een decoratief beeld.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De plant is geschikt voor zowel kleine als grotere tuinen. Traditioneel wordt de plant toegepast in Oosterse of Japanse tuinen maar hij misstaat zeker niet in een tuin zonder deze thema’s.

Hoe plant u Acer palmatum ‘Dissectum’?

Acer palmatum ‘Dissectum’ heeft bij het planten extra aandacht nodig. De tuinplant geeft de voorkeur aan een goed water doorlatende, licht zure bodem op een beschutte plaats in de halfschaduw of schaduw. Te fel zonlicht droogt de plant uit en kan de bladeren verbranden. Tuinplantenwinkel.nl levert de Acer palmatum ‘Dissectum’ in diverse formaten. De planten staan bij levering in een pot. Planten uit pot kunt u het hele jaar door planten.

Maak voor het planten een plantgat dat een stuk groter is dan de pot. Strooi hier tuinturf in totdat het gat net iets groter is dan de pot. Tuinturf verhoogt het vochthoudend vermogen van de bodem en zorgt voor een geschikte zuurgraad, waardoor de Japanse esdoorn optimaal kan groeien. Dompel de plant vervolgens met pot even onder in een emmer water, zodat de wortels zich kunnen volzuigen. Haal de pot eraf en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde vermengt met tuinturf en druk het geheel voorzichtig aan; de grond moet wel luchtig en zuurstof doorlatend blijven. Geef daarna nog een beetje water. Als u de Acer palmatum ‘Dissectum’ in een pot wilt planten, kunt u het beste universele potgrond gebruiken. Aanplantgrond en tuinturf kunt u indien nodig ook in de webshop bestellen.

Hoe moet u Acer palmatum ‘Dissectum’ snoeien en onderhouden?

Acer palmatum ‘Dissectum’ is een langzame groeier en heeft daarom alleen snoei nodig als de vormstructuur hierom vraagt. Snoei zeker niet in het voorjaar om bloeden van de esdoorn te voorkomen. De plant snoeit u het beste in de zomer of het najaar. Verwijder structuur verstorende en dode takken bij voorkeur in juli/augustus of december, maar niet meer dan noodzakelijk is.

Strooi ieder voorjaar een paar handen tuinturf om het zurige milieu van de bodem te behouden. Bemesting laat de tuinplant niet sneller groeien, maar zorgt wel voor te weelderige bladgroei. Geef liever vaker een beetje water dan teveel in een keer.

Acer palmatum ‘Dissectum’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de Japanse esdoorn zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.  De bestelling wordt binnen 2 tot 4 dagen geleverd. Wij geven aangroeigarantie op alle gekochte planten en bomen. 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het fijne blad van de 'Dissectum' is opvallende verschijning an sich.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.