Menu
Geen producten gevonden

Bomen online kopen bij Tuinplantenwinkel

Bomen online kopen bij Tuinplantenwinkel

Bomen zijn de ruggengraat van iedere tuin. Er zijn veel soorten en soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Een boom staat vaak voor tientallen jaren, de juiste keuze is dus belangrijk.

De gebruikswaarde van bomen kan erg verschillen. De meeste bomen worden aangeplant vanwege hun sierwaarde. De mogelijkheid bestaat om bomen met een mooie bloei, een mooie herfstkleur, een treurvorm of zuilvormig, een gestreepte bast of kleurige vruchten die sierwaarde geven, aan te schaffen. Voorbeelden zijn de Sierappels, Malus 'Evereste' of 'Red Sentinel' die schitterend bloeien én een mooie vrucht geven. Kleine zangvogeltjes zijn er bovendien dol op.

Malus Evereste op tuinplantenwinkel kopen

Afbeelding: De sierappel geeft bloesem in het voorjaar gevolgd door kleine appeltjes in het najaar. De soort op de foto is de Malus 'Evereste'.

Een voorbeeld van een boom met mooie herfstverkleuring is de Acer rubrum 'Brandywine' of Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’. Sommige bomen vallen met hun blad juist in de zomer al op. Een goed voorbeeld is de Catalpa bignonioides 'Aurea' met zijn opvallende geelgroene bladeren. In de zomer staan boven die bladeren ook nog eens mooie witte bloemen.

Bomen kunnen natuurlijk heerlijk schaduw of privacy geven op uw terras. Hiervoor is de ene boom beter geschikt dan de andere. Bomen met een brede kroon en grote bladeren zoals de Juglans regia geven veel schaduw.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Bomen met fijn blad geven geen zware schaduw maar filteren het zonlicht. De tuin blijft een licht karakter hebben en toch blijft de echte hitte op afstand. Vooral de Gleditsia en de Robinia pseudoacacia ‘Frisia’ worden veel gebruikt om dit beeld te bereiken.

Bomen in onze tuinplantenwinkel

In onze webshop zijn al deze bomen online te bekijken. We hebben voor u een aantal filtermogelijkheden gegeven zodat u snel de gewenste boom kunt vinden. Kies bijvoorbeeld voor een boom tussen de drie en vijf meter of voor een boom die uiteindelijk groter dan tien meter wordt. Ook vindt u bij elke boom icoontjes die bijvoorbeeld aangeven welke vorm de boom uiteindelijk aan neemt en of de boom bloesem geeft.

kenmerken bomen op tuinplantenwinkel.nl

Afbeelding: Bij elke boom vindt u een overzicht van de kenmerken. Een groen vinkje bij een kenmerk betekent dat deze geldig is voor de boom die u op dat moment bekijkt.

Heeft u een kleine tuin en wilt u toch een boom aanplanten? Ook voor de kleine (stads)tuinen hebben wij via Tuinplantenwinkel.nl een passend aanbod. Bij Sierbomen hebben we bijvoorbeeld een selectie gemaakt van bomen die niet al te groot worden. Nog kleinere bomen vindt u onder 'Kleine bomen op stam'. Natuurlijk kunt u ook zelf selecteren op de uiteindelijke hoogte van de boom of plant.

We hebben vele soorten op voorraad staan in ons plantencentrum. U kunt bijna alle soorten vinden op onze website maar langskomen mag ook. De bomen staan bij ons allemaal in grote potten ofwel containers. Dit heeft als voordeel dat de bomen het hele jaar door geplant kunnen worden. U hoeft niet meer te wachten op het najaar of voorjaar en kunt meteen genieten van uw aankoop. En daarbij krijgt u natuurlijk de aangroeigarantie van Tuinplantenwinkel.nl!

Fruitbomen.

We verkopen ook een groot aantal fruitbomen in laagstam en halfstam formaat via onze webwinkel. Deze zijn ook opgekweekt in pot wat dezelfde voordelen oplevert als bij gewone bomen. Het assortiment op onze webwinkel bestaat uit diverse soorten Kersen, Pruimen, Appels, Perziken, AbrikozenKweeperen en Peren. Allemaal goed bruikbare rassen en zelfs ook oude fruitrassen, die vaak zelfbestuivend zijn. Op ons plantencentrum is het aanbod nog groter, kom dus gerust eens langs.

Plaatsen van bomen:

Het plaatsen van bomen vraagt aandacht. Een boom verplaatsen is immers niet erg fijn voor u en voor de boom. Zet bij alle bomen die u plaatst een deugdelijke boompaal met band zodat de jonge boom niet omwaait. Verwijder de boompaal na twee of drie jaar. De boom is dan voldoende geworteld zijn. Kijk verder bij plantinstructies onderaan onze website voor bruikbare informatie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Sierbomen kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Afbeelding: Deze boom die ook de cover siert is de Acer Rubrum 'Brandywine'. De herfstkleur is ongeëvenaard.

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het verschil in prijs zit hem vooral in de stamdikte en de bol is ietsje groter

  Hij is dus niet beter of slechter als u wilt starten is de lage prijsklasse een goede optie dit tre info voor u.

 2. Ronnie Bruil Ronnie Bruil

  Ik heb interesse in een bolvormige amberboom.
  Op jullie site staat een boom van 119 euro en een van 89euro.
  Wat is het verschil uitgezonderd de potmaat?

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Vaak zie je dat er gekozen word voor de Cupressus sempervirens 'Pyramidalis', ofwel de Italiaanse cipres. Als deze plant echter op een koude plek komt te staan is het geen goede optie. De plant is gevoelig voor vorstschade en er kan dus schade ontstaan bij strenge winters.
  De thuja occidentalis 'Smaragd' is de beste optie voor u. Deze conifeer blijft slank en is zeker winterhard. De groei is zeer compact. Daarnaast is deze coniferensoort ook goed te snoeien en zodoende dus nog smaller in vorm te houden. Dit is in de meeste gevallen echter niet nodig.

  Dat zou de beste optie zijn voor u.

 4. Yvonne van der Velde Yvonne van der Velde

  Beste,
  Graag zou ik 2 coniferen / cypressen aansluitend aan ons zwembad willen om zo een verlengde doorlopende lijn te verkrijgen. Deze coniferen dienen zeer smal te blijven maar mogen gerust enkele meter hoog worden. Ze moeten sterk winterhard zijn daar wij in de Ardennen wonen waar de winters flink koud kunnen zijn. De kleur mag donkergroen, grijzig of blauwig zijn. Wat kunt u mij aanraden.
  Dank u.

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw leuke reactie!

  Dat is heel aardig van u om dit op ons blog te melden want onze zuider buren zijn natuurlijk van harte welkom op ons plantencentrum en als de afstand te ver is kunnen ze gemakkelijk online bestellen.

  We zien u graag terug!

 6. Bruno Dewispelaere Bruno Dewispelaere

  Geachte, ondanks de hevige regen hebben we vandaag (18/6/16) genoten van jullie tuincentrum. Dit hebben we in Vlaanderen niet: zo mooi, zo verzorgd, zoveel keuze en ongelooflijk vriendelijk personeel. We hebben twee polystone potten en zes grassen bij U aangekocht.
  We komen ongetwijfeld nog terug en bezoeken geen tuincentra meer in België!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.