Menu
Geen producten gevonden

Boogvorm-bomen

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in bomen, Leibomen
  • 0
Boogvorm-bomen

Met een boogvorm boom, brengt u iets speciaals in uw tuin. Deze bomen zorgen voor doorkijkjes, spanning en romantiek. Er zijn daarnaast veel keuzemogelijkheden voor wat betreft de boomsoort.

Wat zijn de kenmerken van Boogvorm-bomen?

Boogbomen of Boogvorm-bomen worden al sinds jaar en dag gebruikt in tuinen en landgoederen. Bij een boogboom wordt de boom gedwongen om een gebogen vorm aan te nemen. De bomen worden vaak over een pad geplaatst om zo een beschutte doorgang te vormen. In een rij aangeplant ontstaat een groene tunnel; ook wel Berceau genoemd.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Van oudsher werd de beuk (Fagus) en de haagbeuk (Carpinus) veel gebruikt als boogboom. De term beukenboog wordt daarom soms ook gebruikt om dit soort bomen aan te duiden. Er zijn echter veel verschillende boomsoorten geschikt om te leiden in een boogvorm.

Bij Tuinplantenwinkel vindt u naast de Carpinus betulus en de Fagus sylvatica ook de Thuja plicata ‘Excelsa’; de enige groenblijvende soort, de Fagus Sylvatica ‘Atropunicea’ of rode beuk, de Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ of Amberboom en de Parrotia persica of Vlamboom.

Wanneer u een boogvorm bij Tuinplantenwinkel.nl aanschaft ontvangt u een complete set bestaande uit twee helften; twee halve bogen met ieder een geleide boom in een pot. Dat is handig, want dan kan de breedte van de boog er mee worden aangepast. De twee halve bogen passen uiteraard meteen tegen elkaar aan, maar kunnen ook met een tussenstuk van bamboestokken met elkaar verbonden worden. We leveren de bogen met een doorloophoogte van 235 cm.

In een rij achter elkaar geplaatst over een pad ontstaat een soort tunnel. De maximale breedte van een verhard pad bij een standaardboog zonder tussenstuk is ongeveer 100 centimeter. Dit heeft te maken met de kluit van de bomen. De kluit heeft ruimte nodig, waardoor de stam van de boom een stukje van het pad af komt te staan. Als u een breder pad heeft en toch bogen of één boog wilt plaatsen, is het mogelijk om de halve bogen verder uit elkaar te zetten. De rekken kunt u vervolgens koppelen met bamboestokken, die u als extra optie bij Tuinplantenwinkel.nl kunt bestellen bij dit product. In de afbeeldingen bij het product wordt dit schematisch weergegeven. Als u de halve bogen uit elkaar plaatst en heeft gekoppeld met de bamboestokken, kunt u hieraan de takken die ontstaan tijdens de groei verder aanbinden. De twee planten aan de halve bogen zullen snel naar elkaar toe groeien en één geheel vormen.

Hoe plant u Boogvorm-bomen?

Omdat we planten in een pot compleet met boog leveren, kunt u in principe het hele jaar door zo’n Boogboom planten. Alleen niet wanneer de vorst in de grond zit. Voor het planten, maakt u eerst de grond goed doorlaatbaar en haalt u alle harde delen eruit of verkruimelt u die.

Bepaal waar de boog moet komen en zet de halve bogen zo neer als u ze wenst te planten. Op die plaats graaft u twee plantgaten, links en rechts van het pad, iets dieper en breder dan de kluit in de pot. Meng wat aanplantgrond door de aarde in het gat, giet er alvast water in, haal de potten van de plant en zet het geheel in de gaten, zodat de halve bogen aansluiten. Zorg ervoor dat de kluit van de boom met de bovenzijde ongeveer gelijk staan met het grondniveau in de tuin.

Maak de plantgaten dicht met omliggende aarde en druk de grond heel stevig aan met uw voet. Het is natuurlijk erg handig als er hup bij is om het een en ander even op zijn plaats te houden. Geef meteen flink water. Als in de lente of zomer plant is het belangrijk om bij droger weer regelmatig extra water te geven.

Hoe moet u Boogvorm-bomen snoeien en onderhouden?

Ieder soort heeft zijn eigen verzorging nodig. Op de site vindt u bij elke soort hoe dat het beste kan.

De snoei zal meestal bestaan uit vormsnoei, om de boog een nette, strakke uitstraling te geven. Gebruik in ieder geval scherp gereedschap, dat beschadigt de bladeren het minst. De beste snoeiperiode is eind juni/begin juli. Snoei bij voorkeur op een koele en bewolkte dag zodat er geen kans is op bladverbranding.

Boogbomen of Boogvorm-bomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: In een rij aangeplant kunnen de bomen een tunnel vormen. Dit is niet alleen heerlijk koel om doorheen te lopen maar zorgt ook voor spanning in de tuin en kan een (zicht)lijn extra benadrukken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.