Menu
Geen producten gevonden

Callicarpa ‘Profusion’ steelt de show in het najaar.

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Heesters
 • 2
Callicarpa ‘Profusion’ steelt de show in het najaar.

De trosjes met paarse besjes aan de kale takken van deze Callicarpa bodinieri 'Profusion' toveren deze plant in het najaar om tot een ware aandachtstrekker.

Wat zijn de kenmerken van Callicarpa bodinieri 'Profusion'?

Callicarpa bodinieri is inheems in Europa. De struik is vooral bekend vanwege zijn paarsgekleurde bessen in het najaar. De cultivar ‘Profusion’ vindt zijn herkomst uit Nederland en onderscheidt zich door de rijke dracht van bessen. Deze tuinplant wordt in het Nederlands ‘Schoonvrucht’ genoemd. In juni verschijnen lila schermbloemetjes. In september beginnen de groene bladeren paarsrood te verkleuren en vormen zich trosjes van vrij grote paarse besjes. Wanneer het verkleurde blad afvalt, vallen de bessen extra op aan de kale takken. De besjes blijven tot in de winter aan de takken. Vogels eten ze niet op maar uiteindelijk vallen de bessen zelf af.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Deze heester is zelfbestuivend. Dat betekent dat één tuinplant al voldoende is, maar wanneer er meer in de tuin staan, worden er wel meer bessen gevormd door de kruisbestuiving. De takken met de paarse besjes staan decoratief in een vaas en worden ook wel in kerststukjes verwerkt.

Hoe plant u Callicarpa bodinieri 'Profusion'?

We adviseren om één struik per vierkante meter te gebruiken. De schoonvrucht kan een hoogte van ongeveer 2 meter bereiken, maar is ook kleiner te houden. Geef Callicarpa bodinieri 'Profusion' een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Elke humusrijke bodem is geschikt; zorg wel dat die niet te nat is. Daarom moet de grond voor het planten eerst goed doorlatend gemaakt worden. Er mogen geen harde lagen in zitten.

Houd rekening met een hoogte en breedte van ongeveer twee meter. Graaf een plantgat dat wat groter is dan de kluit en meng wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dompel de tuinplant met pot en al in een emmer water. Verwijder dan de pot en plaats de Callicarpa in het plantgat. Hierna vult u het plantgat op met omliggende aarde; druk die met de voet stevig aan en geef de eerste weken wat water als het droog is.

Hoe moet u Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ snoeien en onderhouden?

Het beste kunt u Callicarpa bodinieri 'Profusion' in het voorjaar na de vorst snoeien. Een paar oude takken knipt u tot de grond toe af. Verder kunt u de heester nog wat uitdunnen. Houd er rekening mee dat aan de tweejarige takken nieuwe zijtakjes komen, waaraan de tuinplant gaat bloeien. Als u de plant ieder jaar snoeit geeft de plant de plant dus minder bessen.

U kunt de plant in de winter bemesten met turf. De plant houdt van een zure grond en deze houdt u daarmee in stand. Geef eventueel af en toe wat kunstmest of koemestkorrels en wat turf, omdat de heester het op zure grond het beste doet.

Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we de Callicarpa aan in verschillende maatvoeringen. Kies een wat groter exemplaar als u meteen resultaat wilt hebben. Na het bestellen worden de planten binnen 2 tot 4 dagen bezorgd door onze eigen bezorgdienst. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De dieppaarse bessen van de Callicarpa 'Profusion' zijn zeer decoratief.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Leo,

  Bedankt voor uw reactie in ons blogbericht over de Callicarpa 'Profusion'.

  De struik is zeker de moeite waard en geeft het hele jaar door sierwaarde.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Leo Leo

  De Callicarpa is een prachtige plant die in de zomer in bloei staat met kleine bloemen en in de winter prachtige bessen heeft, iets apart mag ik wel zeggen, ik heb er drie staan.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.