Menu
Geen producten gevonden

Clematis ‘Princess Diana’, een kleurrijke klimmer

Clematis ‘Princess Diana’, een kleurrijke klimmer

Deze bosrank is in de late zomer bezaait met karmijnrode bloemen. Ideaal om een muur of pergola op te fleuren. Lees hier hoe u deze plant ook in uw tuin kunt toepassen.

Wat zijn de kenmerken van Clematis texensis ‘Princess Diana’?

De clematis texensis is een groep clematissen met over het algemeen wat kleinere bloemen die laat in de zomer of in de herfst tot bloei komen. Deze clematis is een klimplant waarbij het blad zich om draden, takken of een rek heen krult. De Clematis texensis ‘Princess Diana’ kent vele toepassingsmogelijkheden zoals tegen schuttingen, hekken, pergola’s en muren. Soms moet deze tuinplant wel worden geholpen door de ranken te leiden of op te binden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Door zijn afkomst uit het bos moet de voet van deze tuinplant (met de Nederlandse naam Bosrank) goed beschermd worden tegen directe zonnestralen. De bossig groeiende ranken richten zich vanzelf naar het zonlicht toe. De naam ‘Princess Diana’ is een eerbetoon aan de voormalige Engelse prinses. Clematis texensis ‘Princess Diana’ bloeit van juli t/m september met tulpvormige, stevige bloemen.

Hoe plant u Clematis texensis ‘Princess Diana’?

Clematis texensis ‘Princess Diana’ houdt van een beschutte plaats in de volle zon of halfschaduw in een goed waterdoorlatende bodem. Bij het planten langs een schutting of hekwerk adviseren wij 1 tuinplant per strekkende meter. Maak voor het planten de bodem eerst goed los; steek ook een paar keer wat dieper in de grond. Maak een gat een stukje dieper dan de kluit. Tuinplantenwinkel.nl levert de ‘Princess Diana’ in een pot zodat u de plant het gehele jaar door kunt kopen en planten. Dompel de plant voor het planten met pot even in een emmer water, zodat de wortels zich goed vol zuigen.

Verwijder daarna de pot en zet de clematis met de bovenrand van de kluit ongeveer 5 cm onder het maaiveld. Strooi eventueel wat aanplantgrond in het gat voor een snellere en betere aangroei. Vul aan met omliggende aarde en druk met uw handen alles stevig aan. De voet van de Clematis texensis ‘Princess Diana’ moet nu nog beschermd worden tegen de directe zonnestralen. U kunt kiezen voor een dakpan of een laagblijvend wintergroen plantje bij de voet van de clematis.

Hoe moet u Clematis texensis ‘Princess Diana’ snoeien en onderhouden?

Clematis texensis ‘Princess Diana’ heeft niet veel onderhoud nodig. Geleid de langere lianen door ze vast te binden en te zorgen dat de plant niet te warrig wordt. ‘Princess Diana’ bloeit op jonge scheuten; snoei is niet noodzakelijk maar kan goed in het vroege voorjaar. Knip dode takken weg en takken die de vorm van de plant ernstig verstoren. Vanaf het voorjaar zal de plant nieuwe scheuten maken waaraan in de late zomer de bloemen verschijnen. Afhankelijk van het terugsnoeien reikt deze bosrank tot een hoogte van 2 à 4 meter. Na een aantal jaren is het raadzaam de clematis stevig terug te snoeien en zo de tuinplant een verjongingskuur te geven.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De rode bloemen bestaan uit 4 bloemblaadjes die als een kelk bijeen staan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.