Menu
Geen producten gevonden

Cotoneaster dammeri online kopen bij tuinplantenwinkel

Cotoneaster dammeri online kopen bij tuinplantenwinkel

De Dwergmispel is een geweldige bodembedekker. Het is een sterke plant, die er voor zorgt dat onkruid geen kans krijgt. Daarbij bloeit hij heel mooi en bovendien krijgt hij ook nog rode besjes. Benieuwd?

Wat zijn de kenmerken van Cotoneaster dammeri?

De tuinplant blijft zeer laag, is wintergroen en vormt met zijn donkergroene blaadjes een gesloten geheel. Daardoor krijgt het onkruid bij Cotoneaster dammeri weinig kans. Deze dwergmispel bloeit in mei/ juni met talrijke witte bloemetjes en daarna vormen zich oranje/rode besjes. Via kruipende en wortelende takken breidt de tuinplant zich uit. Deze houtige stengels van de Cotoneaster kunnen veel verdragen. Er kan zelfs over de plant heen gelopen worden om bijvoorbeeld gevallen bladeren of toch wat onkruid te verwijderen. De Dwergmispel is heel geschikt om grond vast te houden op bijvoorbeeld hellingen. Hij groeit letterlijk plat over de bodem en wordt maar 15 cm hoog.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Cotoneaster dammeri?

De Dwergmispel groeit op vrijwel elke plek in uw tuin. In de zon of in de schaduw, onder bomen of struiken. In iedere voldoende voedzame grond groeit deze tuinplant prima. Tuinplantenwinkel.nl levert de planten in pot. Wij adviseren om 5 dwergmispels per vierkante meter te zetten. Meer mag natuurlijk ook. Met 7 planten per vierkante meter groeit het geheel nog iets sneller dicht. Dan heeft het onkruid al gauw geen kans meer. Voordat u ze in de grond zet, maakt u de grond los, zodat deze waterdoorlatend wordt. Vervolgens maakt u de plantgaten, haalt de planten uit de potjes en zet ze erin. Vul daarna de gaten weer op met grond en druk alles met de hand goed aan. Geef ook wat water. Let op dat u de tuinplanten niet dieper zet dan de kluit hoog is.

Wat voor onderhoud heeft Cotoneaster dammeri nodig?

Zoals al gezegd, de Cotoneaster een gemakkelijke tuinplant. Snoeien kan wel eens nodig zijn om de ze compact te houden of om te zorgen dat ze niet buiten de border gaan groeien. U kunt dan gewoon over de plantjes lopen. Snoeien kan het hele jaar door. Als u in het voorjaar of eind juni snoeit maakt de plant weer nieuwe scheuten. De plant gaat dan niet afgeknipt de winter in en oogt natuurlijk. Wat organische mest in het voorjaar is goed om de grond humusrijk te houden. Bij droogte in de zomer is het in de beginjaren verstandig extra water te geven. Eenmaal aangegroeid is de Cotoneaster erg goed bestand tegen droogte. Daardoor is deze plant zelfs onder bomen toe te passen.

Cotoneaster kopen in onze webshop.

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben en worden zorgvuldig verpakt. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.