Menu
Geen producten gevonden

De ‘hemelse’ Nandina domestica ‘Obsessed’

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
De ‘hemelse’ Nandina domestica ‘Obsessed’

Door de kleur van de bladeren en de compacte groeiwijze is deze Hemelse bamboe een aanrader voor menig tuin of terras. Alles over deze compacte variant van de Nandina domestica vindt u hier.

Wat zijn de kenmerken van Nandina domestica ‘Obsessed’?

Nandina domestica ‘Obsessed’ komt oorspronkelijk uit China en Japan waar deze tuinplant veel voorkomt in de oosterse tuinen rond de tempels. Nederlandse benamingen zijn ‘Hemelse bamboe’ of ‘Schijnbamboe’; de plant is niet nauw verwant aan bamboe, maar lijkt er qua uiterlijk wel heel veel op. Woekeren doet deze plant dan ook niet. In het vroege voorjaar verschijnen frisse, donkerrode bladeren, die in de zomer langzaam roodgroen verkleuren.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Anders dan bij de basissoort krijgt deze ‘Obsessed’ niet of nauwelijks bloemen en dus ook geen rode bessen. Grootste sierwaarde van deze soort blijft het blad dat een veel intensere kleur heeft dan de Nandina domestica. In de herfst verkleuren de bladeren naar chocoladebruin. Deze tuinplant is groenblijvend; alleen in strenge winters is, door vorstschade, bladverlies mogelijk. Door zijn compacte vorm en maximale hoogte van 60 centimeter is ‘Obsessed’ naast solitaire aanplant in de kleinere tuinen ook erg geschikt als potplant op balkons en terrassen.

Hoe plant u Nandina domestica ‘Obsessed’?

Nandina domestica ‘Obsessed’ stelt weinig eisen aan de grondsoort, maar heeft wel een plaats in de volle zon of halfschaduw nodig. In de zon zijn de bladverkleuringen namelijk het meest intens. Tuinplantenwinkel.nl levert deze tuinplant in een pot waardoor u deze het hele jaar door kunt planten. We adviseren om drie tot vijf planten per vierkante meter te gebruiken bij een groepsbeplanting. U kunt de plant ook goed als solitair gebruiken.

Maak voor het planten de grond van de border goed los. Verdeel de planten over de aan te planten border. Maak een gat dat iets groter is dan de potkluit en strooi er eventueel wat aanplantgrond of tuinturf in om de aangroei van de tuinplant te versnellen. Deze kunt u bestellen via de webwinkel. Dompel de plant met pot even in een emmer water: de haarwortels krijgen de kans zich goed vol te zuigen. Haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul aan met de omliggende aarde en druk het geheel stevig aan met uw handen of voeten. Doe dit zo ook met de andere planten en geef tenslotte nog een keer water.

Hoe moet u Nandina domestica ‘Obsessed’ snoeien en onderhouden?

Door zijn compacte vorm en langzame groeiwijze is snoei van Nandina domestica ‘Obsessed’ niet nodig. Mocht het nodig zijn dan kunt u de plant wel goed snoeien. De beste snoeiperiode is eind maart. Snoei de scheuten deels terug zodat ze opnieuw uitlopen. Snoei niet teveel in een keer zodat de vorm van de plant goed blijft. U kunt de plant ook compleet verjongen door alle scheuten tot kort boven de grond af te snoeien. De plant heeft dan wel even tijd nodig om te herstellen. Bij strenge vorst of meer (-10 graden Celsius) is het aan te raden om planten in pot te beschermen en indien mogelijk vorstvrij zetten. Zodra de vorstperiode voorbij is kan de plant weer gerust buiten staan.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het nieuwe blad wat in het voorjaar en de zomer tevoorschijn komt heeft een rode tot purperrode kleur en zorgt meteen voor kleur. Naarmate de zomer lengt kleuren de bladeren iets groener om in de wintermaanden opnieuw rood te kleuren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.