Menu
Geen producten gevonden

De Japanse Ilex crenata ‘Convexa’

De Japanse Ilex crenata ‘Convexa’

De Ilex crenata ’Convexa’ is met zijn kleine groene blaadjes een geschikte solitaire tuinplant en kan prima als haagplant dienst doen.

Wat zijn de kenmerken van Ilex crenata ‘Convexa’?

Ilex crenata 'Convexa' is oorspronkelijk afkomstig uit Korea en Japan. Het is een tuinplant uit de familie van de hulstachtigen. De blaadjes staan iets bol en zijn mooi groen. De kleine, witte bloempjes en later de donkere besjes vallen nauwelijks op. Ilex crenata ’Convexa’ is een wintergroene plant en mede daarom geschikt als haagplant, vormplant of solitair in de border en als kuipplant.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Het is een langzame groeier die ongeveer 80 tot 150 cm hoog kan worden maar vaker in vorm gesnoeid wordt. De plant is dan ook prima te gebruiken voor een lage haag van 40 centimeter hoog. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende maten in het assortiment. U vindt ze op onze website.

Ilex crenata als buxusvervanger

Wij adviseren Ilex crenata 'Convexa' als vervanger voor buxus. Ilex is ongevoelig voor de buxusschimmel en wordt ook niet opgegeten door de rupsen van de buxusmot. Omdat de plant erg gelijkend is, wintergroen en goed winterhard is deze hulst

Hoe plant u Ilex crenata ‘Convexa’?

Geef Ilex crenata 'Convexa' een wat beschutte standplaats, want veel wind kan deze tuinplant beschadigen; zowel in de zon als in de schaduw groeit hij prima op een voedzame bodem waar geen harde lagen in mogen zitten. De Ilex heeft een voorkeur voor een lichtzure bodem; daarom raden we aan om tuinturf toe te voegen bij het aanplanten.

Als haag zet u op een strekkende meter vijf tot zeven tuinplanten (afhankelijk van de grootte bij aanschaf) en in een plantvak vijf planten per vierkante meter. Zorg voor een goed doorlatende grond. Verdeel de tuinplanten eerst over de plek waar u ze aan wilt planten. Graaf daar de plantgaten ongeveer zo groot als de kluit en strooi er wat tuinturf en/of aanplantgrond in. Om de haarwortels goed nat te maken, dompelt u de tuinplanten met pot en al even onder in een emmer water. Verwijder de potten en zet de Ilex crenata ‘Convexa’ in de gaten; vul die verder met aarde op en druk stevig aan. Geef wat water en herhaal dit bij droog weer.

Hoe moet u Ilex crenata ‘Convexa’ snoeien?

Deze tuinplant verdraagt snoeien goed. Wanneer de Ilex crenata 'Convexa' eind juni en in september gesnoeid wordt, zorgt dat voor een mooie, dichte, strakke haag. Ook een solitair aangeplante Ilex kan in iedere gewenste vorm geknipt worden. Doe het met een scherpe en schone snoeischaar. Nooit tijdens zonneschijn snoeien, want dan verbrandt het blad.

Wat voor onderhoud heeft Ilex crenata ‘Convexa’ nodig?

De grond onder Ilex crenata 'Convexa' mag niet te droog worden en de wortels moeten beschermd worden tegen te veel warmte. Dit doet u door onder de tuinplant een laag afgevallen bladeren of turfstrooisel te leggen (mulchen).

Geef in het voorjaar wat organische mest (koemestkorrels).

Ilex crenata ‘Convexa kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Convexa betekend 'bolstaand' en verwijst naar de vorm van de bladeren bij deze Japanse hulst. Van dichtbij is deze hulst extra leuk om te zien.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.