Menu
Geen producten gevonden

De Katsuraboom of koekjesboom - Cercidiphyllum

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in bomen
  • 0
De Katsuraboom of koekjesboom - Cercidiphyllum

De Cercidiphyllum japonicum is een bijzondere, kleine boom geschikt voor elke tuin. De hartvormige bladeren verkleuren prachtig in het najaar en verspreiden dan een zoete geur.

Wat zijn de kenmerken van Cercidiphyllum japonicum?

Cercidiphyllum japonicum is een van nature vaak meerstammige boom maar wordt ook steeds vaker opgekweekt met een enkele stam. De boom kan tussen de 6 en 10 meter hoog worden. De bescheiden hoogte en groei maken deze boom ook goed geschikt voor kleinere ruimtes. Cercidiphyllum japonicum krijgt in het voorjaar eerst bronskleurig blad dat in de zomer groen wordt en in de herfst geeloranje. Verder valt de mooie hartvorm van het blad op. De boom is inheems in delen van China en Japan. Een veelgebruikte naam voor deze boom is de katsuraboom. Deze naamt verwijst naar de Japanse herkomst. Katsura is de Japanse benaming voor boom.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De bloei in mei-juni is onopvallend. De Cercidiphyllum japonicum verliest in het najaar zijn blad; afgevallen bladeren ruiken naar koek en kaneel. Vandaar dat deze boom in Nederlands ook wel koekjesboom wordt genoemd. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende uitvoeringen van de Cercidiphyllum japonicum. Zo kunt u deze boom aanschaffen als struik, meerstammige struik en in een boomvorm met een enkele stam. De keuze bepaalt het uiteindelijke uiterlijk. Een jonge struik of meerstammige, al wat oudere struik zal later uitgroeien tot een kleine of middelgrote, meerstammige boom. Al deze tuinplanten worden in een pot geleverd en zijn het gehele jaar te kopen en aan te planten.

Hoe plant u Cercidiphyllum japonicum?

Cercidiphyllum japonicum heeft een standplaats in de zon of halfschaduw nodig en zal op een lichtzure, losse en niet te droge bodem groeien; bijvoorbeeld op vochtige zandgronden. Zorg bij het aanplanten voor een licht vochtige, goed doorlaatbare bodem. Maak de grond vooraf goed los; er mogen geen harde lagen meer in zitten. Graaf een plantgat dat niet hoger dan de kluit is. Meng daarna wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dompel de tuinplant met pot en al even onder in een emmer met water, verwijder de pot en zet de boom in het plantgat. Daarna maakt u het gat dicht met aarde, die u daarna stevig aandrukt met uw schoenen.

Hoe moet u Cercidiphyllum japonicum snoeien?

De snoei is afhankelijk van de vorm die u kiest en de ruimte die u heeft. Zonder snoei wordt het een forse boom/struik. Cercidiphyllum japonicum kunt u snoeien als dat nodig is. Bij bomen met één harttak of stam kunt u de onderste takken wegsnoeien als de boom 3m of meer is. Ook een tweede harttak kunt u wegknippen. Wanneer u een meerstammige boom/struik heeft, kunt u laaghangende takken wegsnoeien, als u onder de boom andere tuinplanten heeft gezet. In de herfst tot einde winter kan er gesnoeid worden. In het voorjaar knipt u alleen dode of bevroren takken af.

Wat voor onderhoud heeft Cercidiphyllum japonicum nodig?

De Cercidiphyllum japonicum heeft weinig onderhoud nodig. Strooi, indien nodig, elke 2 jaar wat turfstrooisel rondom de voet van de plant uit.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het blad verkleurt in het najaar naar allerlei gele, oranje en roodpaarse tinten. De waterdruppels parelen op deze foto mooi van de bladeren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.